фото: ИЛУСТРАЦИЈА
09/08/2021 u 15:18 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новљани осумњичени за отмицу: Намамили мушкарца у стан, затим га везали и мучили

Због тога су ухапшени Прашчевић Трипковић Дарија и Плављанић Милана из Херцег Новог

Службеници Управе полиције су у Херцег Новом ухаписли су Прашчевић Трипковић Дарију и Плављанић Милана  из Херцег Новог које су мучиле и нанијеле  тешке тјелесне повреде  Р.С.  држављанину Србије.

-Због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело противправно лишење слободе у стицају са кривичном дјелом мучењем и кривичним дјелом тешка тјелесна повреда слободе су лишени Д.Т.П. и М.П. из Херцег Новог. Они су ово дјело извршили на штету В.С. из Републике Србије на начин што су 4. августа оштећеног позвали у свој стан, након чега су га везали и задали му повреде тупим предметима али  и ставили му тканину у уста како не би мога да дозива помоћ. Сумња се да су осумњичени ову особу држали везану пар сати-наводе из Управе полиције.

Поступајући по наредби судије за истрагу припадници полиције су ушли у стан и на лицу мјеста затекли осумњичене и оштећеног који је имао видне повреде по глави и тијелу. Он је транспортован у медицинску усанову гдје су му констатоване тешке тјелесне повреде. 

-Судија за истрагу је након салушања код тужиоца за Д.Т.П. и М.П. донио рјешење о одређивању  притвора у трајању од 30 дана због наведених кривичних дјела-наводе из УП. 

Такође, полиција у Херцег Новом је расвијетлила кривично дјело тешка крађа која је извршена на нарочито дрзак начин. За ово дјело се терете С.Ч. и В.В. држављанке Републике Хрватске. Оне су, како се сумња, користећи непажњу, на Тргу Белависта, оштећеној откопчале торбу и из ње отуђиле новчаник у којем се налазио новац у износу од 1.800 еура, 10.000 динара и лична документа. 

-Претресом стана у Будви који су користиле ове особе пронађен је новац и враћен оштећеној. Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње  да су С.Ч. и В.В. извршиле кривично дјело крађа на територији Општине Котор. Након завршених мјера и радњи осумњичене су спроведене на гранични прелаз Дебели Бријег уз Рјешење о забрани уласка у Црну Гору  издато од стране граничне полиције, након чега су преузети од стране колега из хрватске полиције-наводе из Управе полицје.

За њима је била расписана локална потјерница на територији Републике Хрватске због џепарења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:41