oduzeti pištolj i municija / - UPRAVA POLICIJE
10/08/2023 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od osumnjičenog za prijetnje uredniku Antene M oduzeti pištolj i 115 metaka

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv Đ.T. je podnijeta krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Iz Uprave policije su saopštili da je od lica koje je prijetilo smrću uredniku i zamjeniku urednika portala „Antena M” oduzeti pištolj i municija, saopštili su iz UP.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” -  Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, postupajući po saznanjima prikupljenim iz otvorenih izvora da je sa Facebook profila pod imenom „Đorđije Tadić” upućena prijetnja smrću uredniku i zamjeniku urednika portala „Antena M”, su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću i u koordinaciji sa tim tužiocem preduzeli mjere i radnje u cilje identifikacije lica koje je objavilo pomenute prijetnje - kazali su iz UP.

Kako se navodi, policija je preduzimajući mjere i radnje utvrdila da se radi o licu Đ.T. (62) iz Nikšića, nakon čega je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana koji koristi ovo lice.

- Pretresom je nikšićka policija pronašla i oduzela pištolj za koji je imenovani posjedovao oružni list i 115 komada municije različite vrste i kalibra – u ilegalnom posjedu. Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv Đ.T. je podnijeta krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je u dijelu upućenih prijetnji državni tužilac konstatovao da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prekršajno procesuirati lice zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru - kazali su su iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:20