/ FOTO ILUSTRACIJA
30/09/2022 u 10:41 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odavanje podataka ruskoj službi: Uhapšene dvije osobe, oduzeti dolari i uređaji

Nekoliko crnogorskih državljana obuhvaćeno je istragom zbog sumnje da su radili za obavještajnu službu Rusije

Crnogorska policija sprovela je juče još jednu opsežnu akciju koja je usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala, o čemu je juče pisao portal Dan. a uhapšene su dvije osobe. Pretresi su izvršeni na više lokacija, a od jedne osobe je oduzeto više hiljada dolara. Osumnjičeni se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. 

Nekadašnjem portparolu MVP, koji je saslušan u ODT Podgorica, Radomiru Sekuloviću određeno je zadržavanje do 72 sata.

Kako nam je potvrđeno iz istrage, bivši službenik Ministarstva inostranih poslova Radomir Sekulović sumnjiči se da je godinama radio za rusku obavještajnu službu i da je odavao važne informacije i podatke.

Jedan od njih je, u ranijem periodu, prema nezvaničnim informacijama poprtala Dan,  pokrivao mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova. Akcija je sprovedena  na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, po naredbi Višeg suda u Podgorici. Kako saznajemo, pretresom na jednoj lokaciji udaljenoj od Podgorice, nadležni su oduzeli određene uređaje.

Podsjećamo, nekoliko crnogorskih državljana obuhvaćeno je istragom  zbog sumnje da su radili za obavještajnu službu Rusije. Protiv uhapšenih su podnijete krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

ODAVANJE PODATAKA RUSKOJ SLUŽBI: U sklopu akcije pronađena veća količina novca u stranoj valuti

Dvije osobe uhapšene su zbog sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža, saopštio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Radonjić je kazao da je na zahtjev SDT-a, podnijetog na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

- Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici- rekao je Radonjić.

On je kazao da je izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža u toku, pred ODT-om, a zbog zaštite interesa postupka, ne može se dati više podataka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:50