Јовановић  / Фото: РСЕ
06/07/2021 u 15:39 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбрана Јовановића предложила кауцију од 15.000 еура

Адвокатица Јовановића Јована Филиповић казала је за Портал Дана да ће кауцију лично приложити Јовановићев отац

Одбрана ухапшеног Подгоричанина Риста Јовановића предложила је косовском тужилаштву јемство од 15.000 еура, мјеру кућног притвора или јављања у полицијску станицу, што би му омогућило да се брани са слободе. 

Адвокатица Јовановића Јована Филиповић казала је за Портал Дана да ће кауцију лично приложити Јовановићев отац. 

image

Јовановић

Фото: Фејсбук

- То ми је лично пренио и амбасадор Црне Горе на Косову- додала је Филиповићева. 

У појединим медијима протеклих дана преносила се информација да је Црна Гора дала гаранције за Јовановића, а Филиповићева је истакла да је дио медија погрешно интерпретирао ту информацију. 

- Ми смо тужилаштву само предложили кауцију и мјеру кућног притвора, видјећемо да ли ће нам то уважити- додала је адвокатица. 

Вујичић: Политички чиниоци да престану са непримјереним изјавама

Поводом Јовановићевог случаја огласио се и предсједник Удружења и Уније Црногораца Kосова Слободан М.Вујичић који је апеловао на политичке чиниоце у Црној Гори да престану са, како је навео, негативним и непримјереним изјавама.

- Оне највише штете наносе управо Јовановићу, али и нама који стално живимо и радимо на Kосову. Свако ко из Црне Горе жели да буде истински патриота нека се за Риста и нас који живимо овдје боре из Приштине. У том случају добро сте нам дошли, у супротном ако нам не можете помоћи немојте нам ни одмагати- закључио је он. 

Поводом протеста који су се ових дана одржали у Грачаници и Сјеверној Митровици, Филиповићева се нада да ће окупљања уродити плодом.

- Била сам на сваком протесту и изричито тврдим да Јовановић није починио кривично дјело. На снимцима се види да није узвикивао увредљиве ријечи, тако да никаквог основа нема за његово задржавање у притвору- поручила је Филиповићева за Портал Дана.

Подсјетимо, Јовановић је ухапшен на Газиместану, на Косову током обиљежавања годишњице Косовске битке.

Косовска полиција тврди да је Јовановић ширио националну мржњу, док се на снимцима јасно види да је Јовановић притекао у помоћ монахињи која се затекла на свечаности и која је комуницирала са полицајцима. 

Јовановићу је 30. јуна на рочишту одређен притвор 30 дана. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:01