/ ФОТО: КОСОВО ОНЛИНЕ
01/07/2021 u 20:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбрана уложила жалбу због притвора Јовановићу

Надам се да ће Апелациони суд, за разлику од првостепеног, након оцјене жалбе и списа предмета донијети одлуку да се Јовановић брани са слободе, рекла је Филиповићева

Адвокатица Јована Филиповић, која заступа Подгоричанина Риста Јовановића, уложила жалбу Апелационом суду у Приштини на решење Основног суда, пишу НовостиЊему је претходно одређен притвор 30 дана.

Она истиче да је жалба уложена из опреза како рјешење о притвору не би било правоснажно.

- Ристу Јовановићу је одређена мјера притвора, иако не постоји апсолутно ниједан доказ који би потврдио наводе тужилаштва. Надам се да ће Апелациони суд, за разлику од првостепеног, након оцјене жалбе и списа предмета донијети одлуку да се Јовановић брани са слободе- рекла је Филиповићева.

Она указује и да је решење о одређивању притвора Јовановићу примила само на албанском језику, али да је судија на крају рочишта у среду истакла да ће решење бити достављено и на српском. Уколико буде потребно, суду ће стићи допуна жалбе.

Он ће, како је одредила судија, у притвору бити у Сјеверној Митровици. Јовановић који је пред Основним судом у Приштини оптужен за кривично дјело "Изазивање националне и верске мржње и нетрпељивости".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:22