Виши суда у Подгорици одбио жалбу адвоката као неосновану / -дан
06/10/2021 u 11:12 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлука ванрасправног вијећа Вишег суда: Исмаилов остаје у притвору

Исмаилов је ухапшен у петак у Подгорици по потјерници коју је за њим расписала Русија због тога што је, како се сумња, повезан са организовањем ликвидација два бизнисмена у тој земљи

Ванрасправно вијеће Вишег суда у Подгорици одбило је као неосновану жалбу адвоката азербејџанског милијардера Телмана Исмаилова на рјешење којим је његовом брањенику одређен екстрадициони притвор. Исмаилов је ухапшен у петак у Подгорици по потјерници коју је за њим расписала Русија због тога што је, како се сумња, повезан са организовањем ликвидација два бизнисмена у тој земљи.

Како је раније објавио портал Crime Russia, Исмаилов је након бјекства из Русија намјерно изабрао Црну Гору, која га је тада штитила од изручења руским властима.

"Дан" је својевремено пренио текст тог портала у којем се наводи да је Исмаилов власник луксузног комплекса у турској Анталији – "Мардан палас", најскупљег хотела у Европи, чија је градња коштала преко 1,5 милијарди долара.

Исмаилов је потраживан у Русији и због покушаја убиства поп пјевача Аврама Русоа у ноћи између 18. и 19. августа 2006. године. Непознате особе тада су у једној московској улици пуцале из "калашњикова" на аутомобил којим је управљао познати пјевач. Русо је тада тешко рањен, али је успио да побјегне убицама. То је био други напад на њега, а претходно је био и киднапован.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:53