Gašenje požara u Nikšiću / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN
18/08/2024 u 11:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

ODT Nikšić: Izvršen uviđaj povodom požara u naselju Budo Tomović

Osnovno državno tužilaštvo izvršilo je uviđaj u nikšićkom naselju Budo Tomović gdje je izgorelo nekoliko baraka i pomoćnih objekata.

-Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izvršio je uviđaj u prisustvu vještaka iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava, vještaka elektro struke i službenika policije povodom požara 16. avgusta 2024. godine u naselju Budo Tomović u Nikšiću, kojom prilikom je izgorjelo više stambenih i pomoćnih objekata-navodi se u saopštenju.

image

Gašenje požara u Nikšiću

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

Kako navide, dalje službene radnje su u toku.

(FOTO/VIDEO) Nikšić: Izgorele barake u naselju Budo Tomović

Podsjećanja radi, na terenu su bili brojni pripadnici nikšićke Službe zaštite i spasavanja, koji su požar gasili sa četiri vatrogasna vozila.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić kazao je ranije da je u 15:50 vatrogasna jedinica dobila poziv da gore objekti u naselju.

- Zatekli smo požar većih razmjera, čitava linija Gračanice ispod ovog naselja, prenijela se na objekte koji se nalaze uz samu liniji Gračanice. Naš zadatak je bio da lokalizujemo taj požar, u čemu smo uspjeli. Nažalost ta prva linija je opožarena, odnosno izgorjela - kazao je on.

On je apelovao na građane da vode računa o otvorenom plamenu tokom ljetnje požarne sezone.

Iz lokalne uprave su odmah reagovali i za porodice koje su ostale bez krova nad glavom obezbijedili privremeni smještaj u hotelu "Trim". Reagovala je i opštinska organizacija Crvenog krsta koja će porodicama sjutra uručuti najneophodniju pomoć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 14:56