Neredi ispred Skupštine / - FOTO: Lazar Ružić
12/12/2022 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oglasila se i policija: Organizovani napad na policijske službenike ispred zgrade Skupštine

Tom prilikom pogođeno je više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine. Ova lica bila su maskirani tzv. fantomkama i kapuljačama na glavi, a sve u cilju prikrivanja svog identiteta, saopšteno je iz Uprave policije

Danas oko 17.30 časova organizator javnog okupljanja u Podgorici, koje se održavalo ispred zgrade Skupštine Crne Gore, pozvao je okupljene građane da se raziđu i saopštio je da je okupljanje završeno, saopšteno je iz Uprave policije.

- Nakon toga dio okupljenih lica se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama za sprečavanje prolaska lica, koje se nalaze ispred zgrade Skupštine Crne Gore i uz upotrebu sile ova lica su dio ograde uklonila.

UP: Situacija ispred Skupštine pod kontrolom

Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore i to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, kao i drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, te i prskanjem ručnim sprejem – suzavcem u pravcu policijskih službenika i štićenog objekta – Skupštine Crne Gore. Tom prilikom pogođeno je više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine. Ova lica bila su maskirani tzv. fantomkama i kapuljačama na glavi, a sve u cilju prikrivanja svog identiteta -  saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što su policijske starješine izdale naređenje ovim licima da prestanu sa napadom na policijske službenike o koje su se oni oglušili, policijskim službenicima je izdato naređenje da upotrijebe najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad ove grupe lica.

- Ta grupa se nakon toga povukla kolovozom na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog gdje se i trenutno nalazi.

I pored više izdatih upozorenja i naređenja od strane policijskih službenicima ka ovim licima, da se raziđu, oni to i dalje to odbijaju.

Do ovog trenutka, po raspoloživim informacijama, nema lica ili policijskih službenika koji su u ovom incidentu zadobili teške tjelesne povrede - navode iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:51