/ -фото: Нестали Србија
28/09/2021 u 07:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Огласила се маjка Беливукове жртве Александра Халабрина: Све око убиства мог сина jе мистериjа

Мариjа Халабрин, маjка Александра Халабрина коjи jе пронађен прошле године у маjу раскомадан у Сопоту, а чиjе се убиство ставља на терет Вељку Беливуку и његовом клану, како каже за "Блиц", додатно се потресла када jе видјела да се на списку на коjем jе њен син налазе jош два момка Горан Михаjловић и Никола Митић.

- Моjа туга траjе мјесецима. То нико не може да разумије и не треба, jер никада не би ни могао... - почиње своjу причу за "Блиц" Мариjа Халабрин.

Она каже да су она и Сања Михаjловић, Горанова маjка, већ неколико мјесеци у контакту. Њих две су на исти начин сазнале да им jе синове убио Беливуков клан.

image

Горан Михајловић и мајка Сања

-приватна архива

- И она jе сазнала из медиjа. Па шта jе то да не кажу нама прво? Нама родитељима... - jада се Мариjа.

Она каже да о смрти свог сина зна исто колико jе знала на самом почетку.

- Мог сина jе приjатељ одвезао на Бањицу. Неко вријеме га jе чекао, али му jе Александар jавио да га не чека и да ће га позвати када буде требало да дође по њега. Полициjа jе сазнала да jе моj син последњи пут виђен жив са Владимиром Ковачевићем Ковачем, вођом навиjача Рада, а познато jе да jе Беливук некада такође био Радов навиjач. Моj син jе сјео у ауто са Стефаном Мирковићем Гошом коjем jе вјеровао. Са њима у колима jе била jош jедна особа - каже Халабрин и додаjе да никада ниjе чула да њен син спомиње Вељка Беливука.

image

Вељко Беливук

фото: Курир/Зоран Јевтић

Каже да jе случаjу убиства њеног сина и даље малтене све мистериjа.

- За мог сина се зна да jе био са Алибегом (некадашњи вођа навиjачке групе "Забрањени" Ненад Алаjбеговић) када jе упуцан. Алибег ми jе пустио разговор његов и Ковачев у коjем jе Ковач рекао да ће ме звати, да ће узети другу картицу да ме зове, али се ниjе никад jавио - прича Мариjа Халабрин.

Она наводи и да jе и даље мистериjа аутомобил коjи jе њен син довезао из Мађарске.

- Таj ауто jе довезен овдје, стављен jе у гаражу, а полициjа неће ни ријеч да ми каже о тим колима. Моj Александар jе возио без дозволе. Све вријеме. Када сам ишла да питам у МУП да ли jе имао приjаве за вожњу без дозволе или прекорачење брзине, рекли су да ниjе, а онда касниjе су почеле да стижу казне - каже она.

- Такође знам да jе нађен и некакав сат на мјесту убиства мог сина. Таj сат jе био прескуп, то ниjе сат мог сина. Jа и даље не знам одакле им његов ДНК - каже маjка.

Такође наводи да ни Сања Михаjовић не зна ништа о убиству свог сина. Сања jе за "Блиц" рекла да jе њен син урадио неки посао и да jе за то добио аутомобил "порше" коjи jе возио.

- Моj син jе исто имао добра кола, знам да ниjе одакле имао да их купи, jа сам му последњи пут дала 1.000 динара. Говорио jе да су то кола од друга. Jа не знам за кога су сва та убиjена дјеца радила, jа у кланове не вјеруjем, ни у "кавачки", "шкаљарски"... вјеруjем да jе нешто више од тога, а онда jе некоме нешто засметало - каже Мариjа Халабрин и додаjе да се нада да ће правда за њеног сина и остале жртве ускоро бити задовољена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:57