/ Фото: Иван Петровић Ипе
08/09/2021 u 13:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП о Цетињу: Полиција је била политички неутрална, а њом руководи искључиво Брђанин

У вршењу полицијских послова је оперативно независна од било кога, тврде из УП

Управа полиција се огласила поводом дешавања на Цетињу и протеста, наводећи да је полиција у свом раду политички и идеолошки неутрална.

- У вршењу полицијских послова и са њима повезаних послова је оперативно независна од било кога, па и од Министарства унутрашњих послова и других органа државне управе- истиче се у саопштењу. 

Истакли су да полицијом искључиво руководи директор Управе полиције Зоран Брђанин, а у складу са хијерархијом, по дубини, унутрашњим организационим јединицама руководе помоћници директора, начелници, команданти, шефови и командири.

- С тим у вези, Управа полиције је хијерархијски устројен систем са строго дефинисаним законским принципима руковођења и командовања, дефинисаном унутрашњом организацијом и систематизацијом, као и са прописаним интерним актима управљања, што подразумијева и одређивање руководилаца у полицијској акцији на Цетињу. У складу са чланом 14 Закона о унутрашњим пословима, полиција је у свом раду политички и идеолошки неутрална, а у вршењу полицијских послова и са њима повезаних послова је оперативно независна од било кога, па и од Министарства унутрашњих послова и других органа државне управе. Такође, наглашавамо и да се употреба специјалних јединица полиције врши искључиво уз сагласност директора Управе полиције, с тим да министар има овлашћење да опозове употребу специјалних јединица Полиције- закључује се у саопштењу УП. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:04