/ - илустрација: Ж.Б.
22/02/2022 u 09:16 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужен због несреће: Балвани усмртили човјека

Како је навео оптужницом државни тужилац Вукас Радоњић, постоји основана сумња да је општеопасном радњом изазвао опасност за живот и тијело људи, усљед чега је наступила смрт једне особе

Против окривљеног З.К. потврђена је оптужница Основног државног тужилаштва због кривичног дјела тешка дјела против опште сигурности.

Како је навео оптужницом државни тужилац  Вукас Радоњић, постоји основана сумња да је 25. августа 2015.године, око 12,30 часова, у мјесту В. - Ц. поток, у Подгорици, општеопасном радњом изазвао опасност за живот и тијело људи, усљед чега је наступила смрт једне особе.

- Иако је био свјестан да својом радњом може учинити дјело и његове забрањености и да усљед тога може наступити смрт неког лица, али је олако држао да до тога неће доћи. Као руковаоц шумског зглобног трактора - скидера, марке „ЛКТ 81 Турбо“, на инструмент табли у кабини, притиснуо тастер којим се ослобађа кочница добоша сајле витла скидера, која је омогућавала држање висећег терета сајлом - два балвана на висини од најмање једног метра изнад тла, у тренутку када се испод њих налазио оштећени Ж. Ш., чији је задатак био да ручно качи сајле за посјечене балване ради њиховог привлачења и премјештања скидером од мјеста сјечења до мјеста складиштења, а којег окривљени није примијетио, па су балвани пали на оштећеног, истог дана, око 15,30 часова, у К., наступила смрт- наведено је оптужницом.

Тако је извршио, наводи се, кривично дјело тешка дјела против опште сигурности из чл.338 ст.4 у вези чл.327 ст.4у вези ст.1 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:39