UBISTVO SAROVICA/ - DAN / - UBISTVO SAROVICA/ - DAN
18/09/2023 u 16:32 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Optuženima za ubistvo Šarovića uračunjivost bila smanjena, ali ne bitno

Šilj se prema navodima optužnice tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženima za ubistvo Stefana Šarovića. Odbrani je uručen nalaz komisije vještaka koji su utvedili da li su optuženi bili uračunljivi u vrijeme ubistva.

Advokatica Sanja Bojanović, branilac Šilja, zatražila da se glavni pretres odloži radi upoznavanja odbrane sa nalazom. U nalazu se navodi da su se oba osumnjičena u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistvo Šarovića, nalazila u stanju jake razdražljivosti srednjeg intenziteta, dok im je uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno.

Ubistvo Šarovića: Utvrditi uračunljivost optuženih i sprovesti snimak mjesta ubistva

Prema navodima optužnice, Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića koje se dogodilo 6. juna 2019, kod vile,,Akacija” u Đenovićima, Herceg Novi. Šilj se prema navodima ootužnice tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prat-navodi su optužnice. Tužilačka istraga smatra da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli. Željka Bojanić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:38