/ - фото: Биља Брашњо
20/10/2021 u 09:24 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Оружана пљачка поште у Никшићу: Преминуо рањени радник обезбјеђења, украдене вреће новца

Након крађе, осумњичени су побјегли са лица мјеста, полиција врши увиђај

Јутрос, око девет часова, у Никшићу десила се оружана пљачка поште, сазнаје портал Дан. Према нашим сазнањима, код нове Поште у Улици сердара Јола Пилетића маскирани нападачи, са оружјем напали су возило и возаче који су довезли новац за пошту. Том приликом рањен је један радник обезбјеђења који је, према незваничним инфомацијама,  од последица повреда преминуо.

- Јутрос око 8,50 часова испред просторија Поште Црне Горе у улици Јола Пилетића у Никшићу дошло је до разбојништва којом приликом су извршиоци употријебили ватрено оружје услед чега је радник обезбјеђења задобио тешке тјелесне повреде. Полиција интензивно трага за извршиоцима разбојништва који су јутрос наоружани извршили ово кривично дјело и отуђили за сада неутврђену количину новца. Повријеђени радник обезбјеђења је хоспитализован у Медицинском центру у Никшићу.  О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштво у Подгорици а на лицу мјеста се врши увиђај. Брзим и ефикасним радом полиције у мјесту Гребице пронађено је запаљено возило за које је сумња да је коришћено у извршењу овог кривичног дјела- саопштено је из полиције.

На паркингу иза нове поште, кад се комби паркирао, неколико младића из другог возила изашли су маскирани и наоружани. Затим су ранили једног од чланова обезбјеђења, а преосталу двојицу који су обезбјеђивали превоз ноца поште су онеспособили спрејевима.

Пуцано је из аутоматске пушке. Двојицу радника обезбјеђења су ударили кундацима и попрскали бибер спрејем. Пљачкаши су дошли џипом.

Након тога су покупили вреће са новцем из комбија и побјегли у непознатом правцу.

Радник обезбјеђења је рањен у слабину. Како сазнаје Портал Дан, ради се о Љубиши Мрдаку. Њему је помогао радник Поште који се налазио у близини. Пљачкаши су тачно знали кад стиже возило, у којем је био новац намијењен за исплату пензија. Радници обезбјеђења су имали панцире.

Полиција врши увиђај.

Полиција је блокирала град, а на лицу мјеста пронашли су више чаура. Полиција тренутно у станицу одводи очевице догађаја.

На мјесто догађаја дошли су и форензичари, који тренутно изузимају трагове.

Директор болнице Никшић др Марко Митровић казао је Порталу Дан да је у Општу болницу Никшић примљен пациjент са прострелном раном грудног коша, да је велико присуство ваздуха и крви у грудном кошу.

- Након обраде пациjента и успостављања виталних параметара пациjент jе колима болнице упућен у Клинички центар Црне Горе - казао је др Митровић.

Како сазнајемо, упуцани Мрдак налази се у тешком здравственом стању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:28