Osnovna škola u Tomaševu / - FOTO: MIĆKO VUJISIĆ
27/10/2024 u 13:58 h
Željka Bojanić, Mićko VujisićŽeljka Bojanić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Osnovna škola u Tomaševu neće raditi sve dok traje potraga za osumnjičenim za ubistvo

Osnovna škola "Krsto Radojević" u Tomaševu, Opština Bijelo Polje, neće raditi sve dok traje potraga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo, saopštila je za portal Dan Ljubinka Bugarin, direktorica škole.

- Imajući u vidu ozbiljnost situacije,da je ugrožena bezbjednost stanovnika u ovom području, samim tim i djece, ja sam odlučila da nastavu izvodimo onlajn. Sve dok se ne steknu uslovi za bezbjedan boravak djece i zaposlenih škole. To dok ne bude okončana potraga - kazala je u izjavi za portal Dan Bugarin.

Dopis ministarstva

- Poštovana direktorice,

Imajući u vidu ozbiljnost situacije i ugroženu bezbjednost stanovnika u području u kome se nalazi škola kojom rukovodite, molimo Vas da nastavu za učenike ne organizujete u školi sve dok nadležne institucije ne potvrde da je njihov dolazak i boravak u školi bezbjedan.

Takođe, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija izražava istinsku spremnost da Vam pomogne u organizaciji pružanja psihološke podrške učenicima, ukoliko procijenite da im je potrebna za prevazilaženje situacije kojoj su izloženi kao stanovnici navedenog područja - navodi se u dopisu VD generalne direktorice Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Svetlane Drobnjak u koji je portal "Dan" imao uvid.

image

Osnovna škola u Tomaševu

- FOTO: MIĆKO VUJISIĆ

Podsjećamo, od sinoć traje opsežna potraga za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo  u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj.

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio, pod policijskom su opsadom.

U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice, a sinoć su u toj rejonu upućene specijalne snage policije i psi tragači. Angažovani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice policije.

Prema našim nezvaničnim podacima, osumnjičeni za ubistvo je Alija Balijagić, višestruki povratnik. 

Više tužilaštvo u Bijelom Polju potvrdilo je ranije za portal Dan da su ubijene dvije osobe. Po prvim informacijama, dva tijela su nađena u kući.   

Podsjećamo, Uprava policija apeluje na mještane sela da ne izlaze iz kuća i ne puštaju nepoznata lica jer je ubica još uvijek na slobodi.

Policija se zvanično oglasila povodom ovog ubistva.

(VIDEO/FOTO) Lazarević: Večeras će vojnici noćiti u kućama mještana, teren je ogroman, a osumnjičeni ga dobro poznaje

- Večeras je oko 21.10 časova policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišena dva lica starije životne dobi, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo. Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica. Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca. Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji. O daljim tokom dešavanja policija će se blagovremeno oglasiti - navodi se sinoćnjem oglašavanju UP.

Intenzivna akcija policije i svih službi koje su uključene povodom rješavanja ovog zločina i pronalaska ubice su i dalje u toku.

(FOTO/VIDEO) Pogledajte kako izgleda mjesto dvostrukog ubistva

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 15:45