/ - FOTO: žELJKA BOJANIć
03/03/2023 u 15:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osnovni sud: Stradali Bulatović nije imao zakazano suđenje, niti je bio pozvan

Eksplozivna naprava je aktivirana u holu suda na prizemlju gdje se nalaze šalteri za rad sa strankama, pisarnice, a u prisustvu velikog broja zaposlenih i građana

Sudija portparol Ivana Becić oglasila se saopštenjem povodm današnjeg incidenta u Osnovnom sudu.

(FOTO/VIDEO): Bulatović se raznio bombom u holu Osnovnog suda, povrijeđeno osam osoba

-Danas je oko 11:40 časova u zgradi Osnovnog suda u Podgorici aktivirana eksplozivna naprava. Prema podacima koji su dostupni sudu lice koje je aktiviralo eksplozivnu napravu je smrtno stradalo, dok je više lica povrijeđeno. Eksplozivna naprava je aktivirana u holu suda na prizemlju gdje se nalaze šalteri za rad sa strankama, pisarnice, a u prisustvu velikog broja zaposlenih i građana. Na lice mjesta je pristupila policija i služba hitne pomoći, pri čemu je uviđaj i dalje u toku- navodi u saopštenju.

PRVI REZULTATI ISTRAGE: Bulatović bombu aktivirao prije prilaza detektoru

Predsjednica Osnovnog suda Željka Jovović, VD predsjednica Vrhovnog suda Vesna Vučković i VD Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović su posjetile povrijeđene u Kliničkom centru Crne Gore, gdje su obaviještene o njihovom zdravstvenom stanju.

-Prema podacima sa kojima za sada raspolažemo, stradali M.B., pred ovim sudom nije imao zakazano suđenje, niti je bio pozvan da pristupi u sud. Radi se o licu koje je pred ovim sudom pravosnažno osuđeno za krivično djelo nedavanje izdržavanja, kaznom rada u javnom interesu u junu 2022.godine, dok je predmet formiran za sprovođenje te kazne upućen Ministarstvu pravde u čijoj je nadležnosti u decembru 2022.godine- dodaje Becić.

Navodi da će o svim ostalim podacima kojima sada ne raspolažu blagovremeno  obavijestiti javnost.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:06