Милосав Булатопвић / - Општина Колашин
03/08/2021 u 10:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Осуђен предсјеник Општине Колашин на шест мјесеци условно

Како је утврђено, он је 3. октобра 2018. године у пријави за стручно ососпобљавање поднијетој Полицијској академији у Даниловграду својеручним потписом и печатом лажно приказао да Марко Матовић ради на пословима комуналног полицајца, без обзира што тада није био у радном односу

ПРЕДСЈЕДНИК Општине Колашин Милосав Бато Булатовић осуђен је првостепеном пресудом пред кривичним већем Специјалног одељења за организовани криминал, корупцију, тероризам и ратне злочине Вишег суда у Подгорици, којим је председавала судија Сузана МугошА, казном од шест месеци затвора условно на двИЈе године, због почињеног кривичног дЈела злоупотреба службеног положаја.

Како је утврђено, он је  3. октобра 2018. године у пријави за стручно ососпобљавање поднИЈетој Полицијској академији у Даниловграду својеручним потписом и печатом лажно приказао да Марко Матовић ради на пословима комуналног полицајца, без обзира што тада није био у радном односу, који је засновао тек након два мЈесеца, када га је Булатовић поставио за в.д. начелника Комуналне полиције. Стручно оспособљавање Матовића плаћено је у износу од 446 евра из буџетских средстава Општине Колашин.

Булатовић је на суду тврдио да он није попуњавао пријаву за Матовића, већ његови сарадници, али је потврдио да је потписао, ослањајући се на рад својих сарадника.

Булатовић на пресуду судије Мугоше има праавожалбе Устаавном суду Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

27. septembar 2021 02:51