/ - дан
02/12/2022 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osuđena zbog lažnog prijavljivanja muškarca za nedozvoljene polne radnje

Okrivljena je ranije neosuđivana, a u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od oštećenog da uzme pare

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici, okrivljena D.M. osuđena je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci, zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela davanje lažnog iskaza, saopšteno je iz suda.

- Navedena krivična djela okrivljena je po još nepravosnažnoj presudi izvršila na štetu M.R., na način što je istog lažno prijavila za krivično djelo nedozvoljene polne radnje a potom i dala lažan iskaz pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici- navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je samo dan nakon svjedočenja, okrivljena D.M. došla u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navodeći da sve što je izjavila u vezi nedoličnog dodirivanja od strane M.R. nije tačno nakon čega je krivična prijava protiv M.R. odbačena, a podnijet optužni predlog protiv D.M.

Inače, kako se dodaje, okrivljena je ranije neosuđivana, u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od oštećenog da uzme pare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:52