ТЕЛМАН ИСМАИЛОВ/ - ДАН
15/10/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Осумњичен за организацију два убиства: Милијардер из Азербејџана тражи политички азил у ЦГ

У току хапшења, Телман је имао у рукама документ да је поднио захтјев за политички азил, стога је његов притвор незаконит, казала је Русакова

Милијардер из Азербејџана Телман Исмаилов, који је у Подгорици ухапшен по потјерници из Русије, затражиће политички азил у Црној Гори.

Његова адвокатица Марина Русакова казала је за агенцију ТАСС да он негира кривицу за кривична дјела која му се стављају на терет, преноси портал РТЦГ.

Русија затражила од Црне Горе изручење милијардера који се сумњичи за два убиства

У Подгорици ухапшен милијардер Телман Исмаилов по руској потјерници

-Није умијешан ни у један злочин и не признаје кривицу за било коју од ових активности, јер се казнени предмети против њега темеље на исказу једног од свједока и папирима из предмета о отмици Аврама Русоа, који нијесу легитимни- казала је Русакова.

Истиче да је захтјев за изручење давно састављен.

-У току хапшења, Телман (Исмаилов) је имао у рукама документ да је поднио захтјев за политички азил, стога је његов притвор незаконит. Питање изручења биће ријешено тек након провјере ове чињенице- додала је адвокатица за ТАСС.

Милијардер се терети за организацију убиства двојице предузетника. Оптужен је 11. новембра 2017. године и тражио га је Интерпол.

У црногорској полицији су у јуну ове године казали да трагају за два страна држављанина, на подручју Подгорице, за којима је расписана међународна потерница. Један од њих је управо био он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:32