/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
14/03/2023 u 16:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Optuženi za tragediju na Obzovici traži sporazum o krivici - Roditelji stradalih: Svaki smisao života je izgubljen

Na predlog odbrane, reagovala je advokatica Maja Zeković, novodeći najprije da uz uvažavanje navoda kolege branioca, ovakav predlog podnijet na dan samog glavnog pretresa, nažalost smatra krajnje neozbiljnim

Pred Osnovnim sudom na Cetinju, danas je bio zakazan glavni pretres, u odnosu na okrivljenog Nika Nikčevića, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Riječ je o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 11.07.2022. na Obzivici, u kojoj su smrtno stradali Stanojević Marko (24 ) i Đurković Milica (27).

Iako je optužnica podnijeta 24.01.2023.god., na danas zakazanom glavnom pretresu branilac okrivljenog Lazara Aković je zatražio odlaganje istog, radi pokušaja zaključenja sporazuma o priznanju krivice, dok se sam okrivljeni Nikčevć nije pojavio, navodeći da je dobio temperaturu prethodne noći.

Težak udes na Obzovici: Stradali Podgoričani, dvije osobe teško povrijeđene

Na glavnom pretresu su se pojavili roditelji poguinulih, majka i otac Marka Stanojevića  Slađana i Dragan Stanojević i majka i otac Milice Đurković, Zorica i Vlado Đurković.

Otac Marka Stanojevića i otac Đurković Milice, Dragan Stanojević i Vlado Đurković su u izjavi za portal Dan kazali da od kada se dogodila ova tragedija preživljavaju bol, a iznova ga preoživljavaju kada se pripremaju za ročište i skupljaju snage da vide osumnjičenog.

- Smatramo da je nepoštovanje naše boli to što se optuženi nije pojavio...kako su rekli, preko noći se razbolio. Smatramo da je to ružno i da treba da se suoči sa svima nama. Nama je mnogo teža situacija...Mi nemamo više nikakvu radost, svaki smisao života se izgubio..Jednom roditelju ne može ništa teže da se dogodi od gubitka djeteta...-kazao je Dragan Stanojević.

Na predlog odbrane, reagovala je punomoćnik oštećenih porodica pokojnika, advokatica Maja Zeković, novodeći najprije da uz uvažavanje navoda kolege branioca, ovakav predlog podnijet na dan samog glavnog pretresa, nažalost smatra krajnje neozbiljnim, a pri činjenici da je optužnica podnijeta 24.01.23 godine, u predmetu saobracjake sa dvostrukom smrtnom posljedicom.

Naglasila je da je svakako u pitanju neblagovremen i neuredan predlog odbrane, budući da formalno pravno institut sporazuma o priznanju krivice i ne može biti primjenjiv kad su u pitanju krivična djela iz oblasti saobraćaja.

Posebno  ističući da je u konkretnom slučaju u pitanju nehat, pa i pored toga sto u sudskoj praksi ima takvih slučajeva. to ne znači da su u pitanju zakoniti sporzumi o priznanju krivice, budući da se aktuelnom sudskom prakom, nažalost nerijetko povrjeđuje zakon. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:18