Увиђај у Никшићу / -Б. БРАШЊО
05/11/2021 u 11:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бањалуци ухапшени осумњичени за пљачку у Никшићу

Притвор jе одређен на предлог Републичког jавног тужилаштва Републике Српске и то по замолници црногорског правосуђа, док се не стекну услови за екстрадициjу осумњичених

Окружни суд у Бањалуци одредио jе jедномјесечни притвор С.А. из Билеће и П.З. из Лакташа због сумње да су учествовали оружаноj пљачки поште у Никшићу у коjоj су маскирани разбоjници убили радника обезбеђења Љубишу Мрдака и наводно украли око 400.000 евра, преносе Новости.

Како сазнаjу „Новости” притвор jе одређен на предлог Републичког jавног тужилаштва Републике Српске и то по замолници црногорског правосуђа, док се не стекну услови за екстрадициjу осумњичених.

- Судиjа за претходни поступак одредио jе притвор П.З. и С.А. због постоjања основане сумње да су починили кривично дјело тешко убиство при извршењу разбоjништва. Притвор може траjати наjдуже мјесец дана, односно до 2. децембра ове године - саопштено jе из Окружног суда у Бањалуци.

Додаjе се и да jе притвор одређен због боjазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицаjем на свједоке или саучеснике, те скривањем или уништавањем доказа, као и због саме тежине кривичног дјела и такозваног узнемирења jавности.

Разбоjништво у Никшићу извршено jе 20. октобра када су разбоjници, наоружани аутоматским пушкама, напали возило и раднике „Секјурити гард Монтенегро” коjи су обезбјеђивали транспорт новца. Разбоjници су новчану пошиљку чекали у возилу „Ниасан Кашкаи”на паркингу иза поште и када jе новац стигао бибер спреjом су попрскали два члана обезбjеђења и кундацима их ударали по глави и тијелу. Колегама из обезбеђјења jе у помоћ jе прискочио Мрдак коjи се супроставио разбоjницима и jедан од њих му jе из близине пуцао у груди. Несрећни човjек jе превезен у болницу у коjоj jе убрзо подлегао. После пљачке разбоjници су побјегли до мјеста Гребице, гдје су запалили возило за коjи jе утврђено да jе 8. септембра украден у Шантићевоj улици у Дервенти. Управо jе то возило било кључно за откривање умијешаности С.А. и П.З. у разбоjништву. Већ у првим данима истраге С.А. jе испитан на те околности у Окружном jавном тужилаштву у Требињу, али му тада ниjе затражена мјера притвора.

Истовремено, црногорска полициjа jе због умијешаности у пљачку привела М.К. из Никшића, док се за осталим разбоjницима трага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:17