Сенад Мурић / -Фото: Приватна архива
30/12/2021 u 06:16 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Рожајца Семира Мурића: Убиство мог сина је унапријед припремано

Неко је у полицији узео паре и тако омогућио да дође до трагедије, тврди Сенад Мурић за Дан

Рожајац Сенад Мурић, отац двадесетпетогодишњег Семира Мурића, који је прошле недјеље убијен испред Основног суда у Рожајама, када је у њега, како се сумња смртоносни хитац, испалио деветнаестогодишњи Едмир Рамовић, изразио је сумњу да је неко у полицији, која је обезбјеђивала зграду суда, узео паре и тако омогућио да дође до трагедије.

Мурић jе за "Дан" казао да су полицаjци направили велики пропуст јер нијесу адекватно обезбиjедили суђење.

– Судећи по начину на коjи jе изведен напад на мене, моjу дjецу, браћу и синовце, очигледно jе да су Рамовићи унаприjед припремали убиство jер су на заказано суђење дошли наоружани пиштољима и ножевима. Да jе полициjа реаговала као што jе учинила током jедног од раниjих суђења, када jе било присутно више полицаjаца, моj син би данас био жив – рекао jе Мурић.

image

Мјесто несреће 

-Фото: Приватна архива

Он ниjе видио када jе Рамовић пуцао у његовог сина, jер jе, како тврди, и сам био нападнут од чланова те породице.

– Jедном од Рамовића ниjе био дозвољен приступ у суд јер није имао маску. Ми смо прилазили суду када jе он насрнуо на мога брата, а потом нас jе напало више чланова те породице. У тим тренуцима ту је био само jедан полицаjац, док jе други стаjао на улазним вратима, а трећи jе био удаљен од нас више од 20 метара. Полицаjац коjи jе покушао да нас заштити ниjе могао ништа да учини, а у међувремену сам чуо два пуцња, од коjих jе jедан мога сина погодио у груди. Чуо сам када су Ернад и Салко Рамовић говорили убицу да пуца, псуjући нам маjку. Сматрам да jе у овом случаjу било корупциjе, односно да jе неко из полициjе потплаћен да овако поступи да би Рамовићи слободно могли да изведу оваj сулуди наум и убиjу мога сина – тврди Сенад Мурић.

Како је додао, овакву сумњу износи из разлога што је у холу Основног суда заjедно са jедним од њихових свjедока у тренутку убиства боравило више полицаjаца.

– Шта су они тражили у холу, одакле нису могли да виде шта се дешава напољу, то би требало да се испита, а по мом мишљењу, неко из полициjе jе одговоран.То нека утврде сами – казао jе Мурић.

Он је истакао да је и прије трагедије приjављивао полициjи нападе на своју фамилиjу.

– Речено ми jе да идем кући, а да ће они привести нападаче. Умjесто да буду приведени, они су ме на повратку кући напали – тврди отац убијеног младића.

Руководилац рожаjског Одjељења безбjедности Ернест Реџовић казао је овим поводом да ниjе овлашћен да даjе изjаве.

– Ту сам да сносим сваки вид одговорности уколико то утврде Управа полициjе и Унутрашња контрола – рекао jе Реџовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 02:05