/ - илустрација УП твитер
25/01/2022 u 14:28 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пао вишеструки повратник: Користио туђе картице, украо ствари вриједне 7.000 еура

Подгоричанин И.Р., раније осуђиван, којем је изречена мјера безбједности обавезно лијечење наркомана, наћи ће се пред судом

Подгоричанин И.Р.,  раније осуђиван због више крађа и због  фалсификовања и злоупотреба кредитних картица и картица за безготовинско плаћање, којем је изречена мјера безбједности обавезно лијечење наркомана, оптужен је да је кпористио неовлашћено туђе карзтице за банкомат и крађе.

Како је наведено потрвђеном опружницом Основног тужилаштва у Подгорици, 1. децембра 2021. године, на територији Подгорице, И.Р. је у више наврата туђе кредитне картице, које је неовлашћено прибавио, употребио.

- На начин што је двије платне картице НЛБ банке власништво оштећених И. Ц. и В. Ц. пронашао у новчанику који је оштећена В. Ц. претходног дана изгубила, након чега је платну картицу оштећеног И. Ц. употријебио четири пута. Тиме је учинио продужено кривично дјело фалсификовање и злоупотреба кредитних картица и картица за безготовинско плаћање из члана 260 став 2 у вези става 1 у вези члана 49 Кривичног законика Црне Горе- навела је оптужницом тужитељка Маја Јанковић.

Затим је, 2. децембра 2021.године, обијањем и на нарочито дрзак начин, туђе покретне ствари, чија вриједност прелази износ од 3.000,00 еура, одузео.

- Прескочио је ограду и ушао у двориште стамбене зграде, те пришао вратима од терасе стана власништво М. Р. који се налази у приземљу, која је употребом физичке снаге отворио. Након чега је ушао у унутрашњост стана, гдје је најприје у дневном боравку из стаклене витрине украо кутију у којој су се налазила два прстена од којих је један био златни са камењем вриједности 1,238. еура, а други од платине са каменом вриједности 3,850 еура и сат марке „Tag Hauer" вриједности 1,021,50 еура. Након чега је из трпезарије одузео и присвојио два мобилна телефона од којих је један марке „Samsung A21“ вриједности 172,60 еура и други марке „Samsung Note 10+“ вриједности 516,60 еура, као и новац у износу од 30, 00 еура, све власништво оштећеног С. Р.. Да би потом отишао до спаваће собе, одакле је узео лап топ који се налазио на столу одмах поред кревета гдје је у том тренутку спавао брат оштећеног С. Р.- И. Р., који лап топ је заједно са гардеробом и флашама алкохолног пића, које је пронашао у трпезарији, ставио у двије торбе, у намјери да их одузме и присвоји, у чему је био спријечен наиласком И.Р., због чега је побјегао у непознатом правцу. На тај начин је прибавио себи противправну имовинску корист у износу од 6.828,70 еура - наведено је оптужницом.

Такође је настваио да врши кривична дјела овај вишеструки повратник, па је 2. децембра 2021.године, око 18,00 часова, ушао у двориште куће власништво оштећеног З. Л. Потом је украо елоксирана врата вриједности 1.002,00 еура која су била прислоњена уз зид од ограде дворишта.

- Након чега је иста утоварио на путничко возило марке „Мерцедес“ регистарских ознака ПГ, која су била паркирана у непосредној близини и у којем су се налазили Д. Ч.и Д. Т., којима је наведена врата претходно понудио да прода. Тако је учинио продужено кривично дјело тешка крађа из члана 240 став 1 тачка 1 и 3 и став 2 у вези члана 49 Кривичног законика Црне Горе- наведено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:25