Dušan Lukšić, advokat Žarka Pavićevića / Dan
07/10/2024 u 13:29 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pavićević traži oslobađajuću presudu

Bivši predsјednik Opštine Bar i vlasnik Zavoda za izgradnju Bara Žarko Pavićević preko svog branioca, advokata Dušana Lukšića izјavio јe žalbu na presudu speciјalnog odјeljenja Višeg suda u Podgorici koјom јe osuđen na dvije godine zatvora.

Istom presudom njegova saradnica, direktorka te kompanije Danijela Krković osuđena јe na godinu i po, јer su njih dvoјe zloupotrebom ovlašćenja tokom izgradnje stambeno-poslovnog prostora oštetili Poštu Crne Gore za više od 900.000 eura, ali ne i za 2.247.882 eura, kako je to tvrdilo Specijalno tužilaštvo.

Procjenitelj Rafael Vreteničić istom prilikom oslobođen je od optužbi da je svojim radnjama doprinio da se Pošti pričini šteta.

Lukšić јe u žalbi podsјetio da јe Pavićević tokom čitavog trajanja postupka, u odbrani u cijelosti negirao izvršenje krivičnog djela za koje je oglašen krivim i osuđen i tvrdio da јe njegova odbrana u cijelosti potvrđena, svakim provedenim dokazom. Za njega јe krajnje nejasno i nalogično kako je prvostepeni sud uopšte došao do krivične odgovornosti optuženog.

Cijenjeni samo dokazi na štetu optuženog

U žalbi se ukazuje i na iskaze trojice čelnih ljudi u Pošti CG i dodaje da je prvostepeni sud potpuno pogrešno utvrdio činjenično stanje, o čemu su se u žalbi detaljno izjasnili, a, osim toga, prvostepeni sud je provedene dokaze cijenio samo na način kako to ide na štetu optuženog.

Posebno je nejasno, piše u žalbi, na koji način prvostepeni sud dokazuje "usmeni nalog" koji optuženi Pavićević Žarko daje optuženoj Krković Danijeli, izvršnoj direktorki, kada ne postoji niti jedan, čak ni posredni dokaz za tako nešto.

Žarko Pavićević osuđen na dvije godine zatvora

U kraјnjem Lukšić i njegov branjenik predlažu da se presuda ukine i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje, ili da se presuda preinači i Pavićević oslobodi odgovornosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 14:12