Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
07/02/2024 u 09:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevlja: Krivična prijava protiv dva fizička i jednog pravnog lica, protivpravno pribavili 30.000 eura

Osumnjičeni su lažno prikazali da su sproveli obuku i zaposlili četiri lica

Pripadnici pljevaljske policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv pravnog lica d.o.o. „Hranom do zdravlja 2013“ sa sjedištem u Pljevljima, kao i K.M. (37) i G.J. (42), osnivača i izvršnog direktora ovog društva, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

- Sumnja se da su tokom 2022. godine u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, zloupotrebom položaja, u svojstvu odgovornih lica d.o.o. „Hranom do zdravlja 2013“ Pljevlja, lažno prikazali činjenice da će sprovesti obuku i zapošljavanje nezaposlenih lica kroz Javni poziv Opštine Pljevlja za dodjelu malih grantova podrške malim i srednjim preduzećima i podsticanja programa obuke na radnom mjestu, koji se realizovao u sklopu programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, navode iz policije.

Nadalje, sumnja se da su ova lica 27. jula 2022. godine sa Opštinom Pljevlja zaključili ugovor o dodjeli granta u iznosu od 39.900 eura od kojih je do sada isplaćeno 31.920 eura.

- Nakon čega su prikazali da su sproveli obuku za četiri lica koja su prethodno bila angažovana kod istog poslodavca za radna mjesta na kojima su u prethodnom periodu obavljali poslove, a nakon završetka obuke zaključili sa ova četri lica ugovore o radu kao dokaz da su ispunjene obaveze u skladu sa javnim pozivom. Na taj su način lažnim prikazivanjem obuke i zapošljavanja nezaposlenih lica, za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 31.920 eura, precizirano je u saopštenju UP.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju svih nezakonitosti i zloupotreba u oblasti ekonomskog kriminala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:30