/ - фото илустрација УП твитер
22/10/2021 u 09:44 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгоричанин оптужен за смрт пјешака: Возио дрогиран

Усљед задобијених повреда и насталих компликација, код П.С. је наступила смрт 28. септембра 2020. године.

Судиће се Н. В. из Подгорице, који је оптужен да је, 4. августа 2020. године, око 09,15 часова, у Подгорици, не придржавајући се саобраћајних прописа, угрозио саобраћај и довео у опасност живот и тијело људи.

- Управљао је возилом „Тoyota yaris" подгоричке регистрације, лијевом саобраћајном траком десне коловозне траке управцу Б. С. К., брзином од 32 km/h, под дејством опојних дрога: морфина и кодеина и других психоактивних супстанци: диазепама, алпразолама, сертралина и биперидена. Том приликом није обратио дужну пажњу на пјешака који се налазио на коловозу , обиљеженом пјешачком прелазу. Нити је прилазећи том пјешачком прелазу управљао возилом на начин којим не угрожава друге учеснике у саобраћају, пјешаке. Нити је прилагодио брзину кретања свога возила, тако да у свакој ситуацији може безбједно да заустави возило испред пјешачког прелаза и пропусти пјешака. Већ је наставио да се креће возилом несмањеном брзином и без заустављања, усљед којих пропуста је у зони пјешачког прелаза на лијевој  саобраћајној траци десне коловозне траке, непосредно пред раскрсницу са кружним током саобраћаја код ТЦ “Г.“, предњим десним дијелом свог возила ударио и оборио на коловоз пјешака оштећеног П. С. Он је на наведеном пјешачком прелазу прелазио коловоз са десне на лијеву страну, гледано из правца кретања окривљеног, услед којег удара и обарања је оштећени задобио тешке тјелесне повреде- навела је оптужницом виша државна тужитељка Сузана Милић.

Усљед задобијених повреда и насталих компликација је код оштећеног наступила смрт 28. септембра 2020. године.

- При чему је окривљени у односу на основно кривично дјело поступао са евентуалним умишљајем, јер је био свјестан да тако непрописном  вожњом може угрозити јавни саобраћај и тиме довести у опасност животе људи, па је на то пристао. Док је у односу на тежу посљедицу – смрт оштећеног поступао са свјесним нехатом, јер је био свјестан да његовим радњама таква посљедица може наступити, али је олако држао да до тога неће доћи- представљеноп је оптужницом.

Терети се да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја из члана 348 став 2 у вези члана 339 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:47