/ - интернет
07/07/2021 u 14:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница за планирање убиства Веље Невоље и Марка Миљковића

Оптужница је подигнута против Ј.В. Р.С., М.Ј., А.М., М.М. Д.И., потврђено је за портал Дан из Вишег суда Подгорица

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против више оосба због више кривичних дјела, а међу којима је и планирање убиства Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића. Оптужница је подигнутас против Ј.В. Р.С., М.Ј., А.М., М.М. Д.И., потврђено је за портал дан из Вишег суда Подгорица.

Како је за портал Дан казала из Вишег суда портпаролка Аида Музуровић, они су обухваћени  оптужницом због кривичних дјела: стварање криминалне организације, тешко убиство у покушају путем помагања, недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Поводом ове истраге тужилштво је обезбједило заштићеног свједока.

Подсјећамо, црногорска полиција и Специјално државно тужилаштво спријечили су у јануару ликвидацију Београђанина Вељка Беливука, званог Веља Невоља, која је, према незваничним информацијама, била планирана у Тивту. То кривично дјело, како се сумња, требало је да буде извршено у наставку рата криминалих кланова. „Дану“ је тада  из врха црногорске полиције потврђено да је спријечен покушај убиства и да су ухапшени осумњичени за тешко убиство у покушају.

Први човјек „кавачког клана“ Радоје Звицер и Беливук приведени  су прије  ове акције на информативни разговор у станицу которске полиције, а након саслушања су пуштени. Са њима је тада приведено више безбједносно интересантних особа које слове за особе блиске „кавчанима“.

Беливук је одраније познат полицији по насилничком понашању. Био је врло близак са Александром Станковићем, познатијим као Сале Мутави, који је убијен 2016. године. Како је објавио „Блиц“, у последњих неколико година поједине навијачке групе  преузеле су примат у продаји наркотика и демонстрирале силу на сваком ћошку, па су „кавчани“ убрзо схватили да им је најбоље да склопе сарадњу са најопаснијим међу њима. Тако је тај клан отпочео блиску сарадњу са Вељком Беливуком, који је „јањичаре“ преузео након убиства Александра Станковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:15