/ фото: Управа полиције
20/04/2022 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поднијето 40 пријава због дрога, пронађена већа количина оружја

Извршени су претреси стана и других просторија гдје је пронађено пет пушака, три пиштоља, око 10 кг експлозива, два комада електричних детонаторских каписли, 85 комада детонаторских каписли, спорогорећи штапин, 960 комада пиштољске и пушчане муниције

Подгоричка полиција је од почетка овога мјесеца, спроводећи свакодневне превентивне активности на плану спречавања кријумчарења опојних дрога, сузбијања тзв. уличне продаје наркотика и расвјетљавања других кривичних дјела на подручју Главног града, постигла запажене резултате.

image
фото: Управа полиције

- Поднијето је 10 кривичних пријава у вези са злоупотребом опојних дрога, којима је обухваћено 11 лица која су посједовала опојну дрогу марихуана, кокаин, амфетамин и више комада таблета. У склопу ових активности Суду за прекршаје у Подгорици поднијето је и 30 прекршајних пријава због посједовања опојних дрога против укупно 31 лица. Такође, подгоричка полиција је поднијела и кривичну пријаву против једног лица због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држања оружја и експлозивних материја. Код њега су пронађене двије пушке и више комада муниције- навели су из полиције.

Осим тога, извршени су претреси стана и других просторија на три локације гдје је пронађено и одузето пет пушака, три пиштоља, око 10 килограма експлозива, два комада електричних детонаторских каписли, 85 комада детонаторских каписли, спорогорећи штапин, 960 ломада пиштољске и пушчане муниције различитих калибара, више мобилних телефона, као и новац у износу од 900 еура, за који се сумња да је стечен вршењем кривичних дјела.

О пронађеном оружју је обавијештен надлежни државни тужилац који ће се накнадно изјаснити о квалификацији дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:15