saobracajna policija na terenu / - LAZAR RUZIC
02/09/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pojačana kontrola registarskih tablica

Uprava policije pokrenula je nacionalnu akciju „Tablica“ radi pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na registarske oznake.

U saopštenju Uprave policije navodi se da su, kroz analitičko praćenje stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, utvrdili porast broja vozila koja učestvuju u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno sa nepropisnim brojem registarskih oznaka.

- Primijećeno je da neka vozila nemaju nijednu registarsku oznaku, da imaju samo jednu umjesto dvije registarske oznake, ili dvije umjesto tri u slučaju kombinacije vučnog i vučenog vozila - kazali su iz policije.

Uprava policije je, kako su rekli, zbog toga pokrenula nacionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja – „Tablica“ koja će imati stalni karakter.

- Primarni cilj ove akcije je unapređenje stanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju, sa posebnim fokusom na vozače koji upravljaju vozilima bez istaknutih registarskih oznaka, vozilima sa nepropisnim brojem oznaka, neregistrovanim vozilima, kao i vozilima kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole - navodi se u saopštenju.

Policija EU pooštrila kontrolu na putevima

Dodaje se da je uočeno da u saobraćaju često učestvuju vozila koja posjeduju samo osnovnu polisu osiguranja i zapisnik o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je, kako su pojasnili, u suprotnosti sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz Uprave policije su podsjetili da vozač ne može upravljati vozilom na osnovu pomenute dokumentacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila, koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uprava policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti svih drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 15:28