/ -Skrinšot, SDT prezentacija
19/07/2022 u 13:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policajci u "službi" kavčana: Za saradnju sa kotorskim klanom istrage krenule još 2016. godine

Uglavnom, prema navodima tužilaštva, osumnjičeni za "izdaju" svoje službe "saradnjom" sa kavačkim klanom, uglavnom su to osobe koje se vode da su na visokim pozicijama u službama

Navodi o sumnjama da određeni službenici bezbjednosnih državnih struktura sarađuju sa kavačkim klanom, odjeknuli su još ranije širom regiona i Evrope. Tako su se prve takve informacije pojavile 2016. godine.

One su se vezale i za službenike MUP-a Srbije i tamošnje policije. Međutim, nedugo nakon toga, kreću zvanične objave u medijima koje se odnose i na pojedine službenike u redovima crnogorske policije.

Uglavnom, prema navodima tužilaštva, osumnjičeni za "izdaju" svoje službe "saradnjom" sa kavačkim klanom,  uglavnom su to osobe koje se vode da su na visokim pozicijama u službama.

SLUČAJ LAZOVIĆ I MILOVIĆ

Petar Lazvoić i Ljubo Milović, visokopozicionirani službenici policije, osumnjičeni su prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore  za vezu sa kavačkim klanom. Istraga protiv njih je došla do naredbe njihovo hapšenje.

Nakon hapšenja Lazovića: Intenzivna potraga za Milovićem, osumnjičen za saradnju sa kavčanima

Lažović je danas kod tužioca  izričito negirao djela koja mu se stavljao na teret. Podsjećamo, kako je portal Dan objavio, on se sam predao policiji. Pred tužiocem je istakao da je radio po zakonu.

Lazoviću određeno zadržavanje: "Negirao krivicu, sam se predao policiji"

Nakon hapšenja Lazovića, izdata je naredba za hapšenje Milovića i u toku je potraga za njim.

Ova istraga je u toku, još nije došlo do sudskog postupka. I Milović i Lazović nisu na bilo koji način pravosnažno proglašeni krivim.

PRVO "PAO" BIVŠI KOMANDIR KOTORSKE POLICIJE

Bivši pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić našao se na optuženičkoj klupi podgoričkog Višeg suda, još od 2017. godine, kada je optužen da je dio grupe koja je označena kao "kavački klan".

On je optužen da je sarađivao sa ovom kriminalnom organizacijom. Ova istraga dobila je zvaničan epilog 2016. godine, kada je više lica uhapšeno.

Istraga je sumnjala da je on navodno kavčanima javljao kada su pretresi policije usmjereni protiv njih i druge radnje koje bi eventualno kavčanima "naštetile"

Ovaj postupak je u toku i u njemu još niko nije proglašen krivim.

HRKALOVIĆ: RADILA ZA VUČIĆA ILI ZA ZVICERA?

Dijana Hrkalović, bivša sekretarka MUP-a Srbije, u tamošnjim medijima označena je kao osoba koja je zloupotrbom službenog položaja odavala informacije saradnicima Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa kavačkog klana.

Хркаловић: Стефановић је прислушкивао Вучића и штитио Беливука, Звицер је сурови психопата

Hrkalovć je izričito negirala bilo kakvu vezu sa kavčanima i Veljkom Belivukom, koji je prema navodima istrage glavni saradnik Zvicera.

Ona je čak za vezu sa Belivukom optužila Nebojišu Stefanovića, bivšeg ministra MUP-a Srbije. A Radoja Zvicera je okarakterisala kao "surovog psihopatu. Ističe da je isključivo radila za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

I ovaj postupak je u toku i u njemu još niko nije proglašen krivim.

PROTIV PAPIĆA JOŠ JEDNA OPTUŽNICA

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predalo je danas sudu optužni predlog protiv Gorana Papića, bivšeg zamjenika načelnika SBPOK-a  Srbije i Branislava Pandura. Papiću se na teret stavlja krivično djelo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Ovaj predmet je vezan za pomaganje jedom bezbjednosno interesantnom licu, koje je blisko kavačkom klanu, da ne bude uhapšen.

Prviom optužnicom Papić se da j , koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtjevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave Beograd da se Marku Miljkoviću, bez provjera, vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. 

Marko Miljković osumnjičen je da je sa Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu, koja je optužena za najteža krivična djela, među kojima je i sedam ubistava. Sumnja se da su oni blisko sarađivali sa "kavačkim klanom" i njenim vođom Radojem Zvicerom.

Takođe, i ovi postupci su u toku i niko još nije pravosnažno osuđen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:59