Милош Меденица / - принтскрин Либертас
06/04/2022 u 09:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција истражује улогу сина Весне Меденице у трговини дрогом и шверцу цигарета: Морамо грабити за нас јер сад смо на позицији

Транскрипте пресретнутих разговора Милоша Меденице црногорској полицији доставио је Еуропол, агенција ЕУ за спровођење закона. Весна Меденица каже да је затечена питањима о умијешаности њеног сина у криминал и њеној, наводној, заштитничкој улози. Син тврди да он „нема ама баш ништа са тим“

Милош М. Меденица (35) се, судећи према подацима које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге, сазнаје portal Libertas press.

У пресретнутим разговорима, Меденица је, наводно, рекао свом саговорнику да је о његовом незаконитом послу упозната његова мајка, која је тада била предсједница Врховног суда Црне Горе и да од ње може очекивати заштиту.

Весна Меденица и њен син Милош на питања Либертаса о овоме демантовали су наводе из транскрипата пристиглих из Еуропола.

image

Весна Меденица

- Либертас

У документима Еуропола у које је Либертас имао увид, Милош Меденица преко апликације SKY, у комуникацији са полицајцем Дарком Лаловићем, наводно, договара куповину веће количине дроге кокаина за себе и своје друштво, обезбјеђује транспорт кријумчарених цигарета из Бара, осигурава несметано кретање једног криминалца, посједује и користи забрањено оружје, тражи за купца марихуану и њено транспортовање у Беч...

Милош Меденица је власник компаније “Тими” која се бави трговином на велико нафтним дериватима.

Полицајац Лаловић је ухапшен 15. децембра прошле године и још је у притвору. Он је припадник Сектора за обезбјеђење штићених личности Управе полиције и годинама је био задужен за безбједност мајке Милоша Меденице, донедавне и дугогодишње предсједнице Врховног суда.

image

Дио комуникације Милоша Меденице преко SKY апликације

- принтскрин Либертас

Њега је Специјално државно тужилаштво окривило због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело стварање криминалне организације. Наредбом за проширење истраге, Лаловић је осумњичен и за постојање основане сумње да је починио кривично дјело трговина дрогом.

Милош Меденица је прекјуче, посредством своје мајке Весне, у СМС поруци, коју је она прослиједила Либертасу, саопштио да “то са њим нема ама баш никакве везе“.

Весна Меденица је на питање Либертаса како објашњава то да је, судећи према транскриптима разговора, њен син бавио кривичним дјелима и судећи према истим налазима, она била упозната са његовим незаконитим активностима и била му, наводно, заштита у односу на државне органе који спречавају и санкционишу та кривична дјела, одговорила да је затечена питањима.

“Затечена сам вашим питањима и посве збуњена зашто су мени постављена. У систему преиспитивања било које одговорности, па и кривичне, главну улогу и једино легитимну, имају државни органи. Очекујем да су они позвани да све основе сумње испитају по процедури како то процесни закони предвиђају и, уколико за то има разлога, да ће то и учинити”, одговорила је Весна Меденица.

Њен син Милош је, мјесец дана пред посљедње парламентарне изборе у Црној Гори, писао полицајцу Лаловићу да морају да грабе.

image

Дио пресретнуте комуникације

- принтскрин Либертас

“Морамо почети да грабимо за нас, јер вријеме лети. А ништа не осигурасмо. Сад смо на позицији и, ако ово не искористимо, никад више нећемо бити у таквој прилици. Него ће нас одмах напасти. Јер им знамо све. Сад не смију јер им све знамо и можемо то да искористимо у нашу корист, зато они ћуте. Није их страх од нас него од ње што им све зна. Још обећали услугу заузврат и слагали ме као задњу луњу. То не смијемо да прећутимо, ако то виде да ћутимо, они ће да се бране нападом на нас. Зато све гледа оно смеће од Мркића како да мене или неког од другова увуче у нешто да би мене компромитовали. Они су се помирили са Грандовцима и избацују по четири камиона у пет дана. И одјебали су онога Пекића, и пласирали причу да сам то ја урадио. И већ је он млатио да ја радим. Али и то нас боли курац, јер она све зна од почетка баш, због не дај боже, да је у току да нас може заштитити. Истим нападамо као они на нас. Чак и горим кад им она зна све и још су они дошли код ње да је моле да им изађе у сусрет. И све им завршено док су мени обећавали куле и градове. И кад су свој интерес завршили почињу тако да се понашају бахато као да су они нама ваљали. А осјетили да им се прећутало јер су они све слагали. И то их сад највише боли. Опростити можемо за добре паре, али никад заборавити нећемо како су нас изиграли као говеда“, пише 30. јула 2020. године Милош Меденица, под кодним именом Алберто Томба, полицајцу Дарку Лаловићу, који на тој апликацији изабрао име Моцарт.

Милош Меденица није одговорио на питање Либертаса ко су људи које су, према транскриптима комуникације, задужили у послу кријумчарења цигарета и који им нијесу узвратили истом мјером. Није одговорио ни на који начин су их задужили.

“Реци им одмах да сам радио око цигара. Да не могу да куцам и причам преко обичног телефона, да им кажем шта радим. И да знаш 100% да сам од четвртка од 11 увече кренуо за Бар, и да сам на релацији Бар-ПГ био читаво вријеме“, пише Меденица Лаловићу 9. јануара прошле године.

Дан касније, 10. јануара, пише му: “Отиђи тамо молим те ти, и објасни им како је то што сам радио напорно и дуго траје јер никад не знаш кад ће изаћи камион, а мора да се чека док сваки не изађе. Било је преко 15 камиона који су изашли. Реци да си и ти био 24х поред телефона да би јављао позицију мурије“.

Милош Меденица није одговорио Либертасу да ли се бави, или се бавио, кријумчарењем цигарета.

Он није одговорио ни на питање да ли је тачно да је, одмах након хапшења полицајаца Дарка Лаловића, напустио Црну Гору и у њој боравио недавно само на сахрани члана породице.

Извор: libertaspress.me

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:46