Хапшење, илустрација
29/06/2021 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Полиција Косово: Црногорски држављанин ухапшен због позивања на национализам и мржњу

Из полиције Косова агенцији МИНА су рекли да је осумњичени одлуком тужиоца послат на полицијско задржавање због сумње да је то дјело почино на простору око споменика на Газиместану

Држављанин Црне Горе ухапшен је на Косову због позивања на национализам и мржњу и одређен му је притвор од 48 сати, казали су из косовске полиције, јавља МИНА.

(ВИДЕО) На Газиместану косовска полиција ухапсила Подгоричанина

Како су медији објавили раније на Косову је ухапшен црногорски држављанин Ристо Јовановић.

Из полиције Косова агенцији МИНА су рекли да је осумњичени одлуком тужиоца послат на полицијско задржавање због сумње да је то дјело почино на простору око споменика на Газиместану.

Премијер Здравко Кривокапић затражио је од приштинских власти да саопште да ли су и зашто ухапсили држављанина Црне Горе током прославе Видовдана на Газиместану.

Демократски фронт (ДФ) затражио је од Владе да, како су навели, од партнера са Косова захтијева хитно пуштање на слободу Риста Јовановића.

Из Министарства вањских послова (МВП), сапштено је раније да ће амбасада Црне Горе на Косову предузети све потребне активности да заштити црногорског држављанина, који је приведен на Газиместану.

Из МВП су казали да су одмах контактирали косовске власти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:22