/ ФОТО: СРЂА БОЉЕВИЋ
02/10/2021 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција трага за Ђокајем због убиства жене: Пријављивала га због пријетњи

Из полиције су навели да је страдала дјевојка раније пријавила Ђокаја због пријетњи, а раније је процесуиран и због дроге

Полиција трага за Илиром Ђокајем (28) који је осумњичен за убиство невјенчане супруге Шејле Бакје (19) и рањавање њеног оца Шабана (42).

- За кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја сумњичи се И.Ђ. Службеници Управе полиције предузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу проналажења починиоца овога дјела. Такође обавјештавамо јавност да је ово лице од раније познато полицији, те да су полицијски службеници у односу на њега предузимали службене мјере и радње и против њега је 26. августа 2021. године поднијета прекршајна пријава због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици. Пријаву је поднијела његова бивша невјенчана супруга Ш.Б. у којој је навела да јој је ово лице упућивало пријетње нападом- речено је из полиције. 

Одмах по запримљеној пријави у службеним просторијама Центра безбједности Подгорица на околности догађаја прикупљена су обавјештења од ова два лица.

- Са наводима пријаве и садржајем изјава упознат дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да у конкретном догађају нема елемената бића кривичног дјела. Он је лишен слободе због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици, те је наредног дана, 27.08.2021. године приведен надлежном судији за прекршаје на даље поступање- истакли су из полиције.

Осим тога, против њега су службеници Управе полиције у претходном периоду поднијели и кривичне пријаве. Због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога он је процесуиран 2017. године, док је 2019. године поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело насилничко понашање.

- Такође истичемо да је значајно интересовање у односу на догађај од 30. септембра исказао предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај са којим службеници Управе полиције остварују континуирану комуникацију и сарадњу- речено је из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:52