/ фото - Жана Бојанић
24/08/2021 u 20:04 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција трага за наводним "вођом" шкаљараца: Вукотић напустио државу ?

Како сазнаје портал Дан из полиције, он задњих 20 дана није примјећен на подручју Црне Горе

Центар безбједности Херцег Нови, црногорска полиција, трага за Которанином Јованом Вукотићем, наводним вођом шкаљарског клана, потврђено је незванично за портал Дан из полиције. Како сазнаје портал Дан из полиције, он задњих 20 дана није примјећен на подручју Црне Горе.

Припадници Управе полиције Црне Горе извршили су ноћас претрес обејката који су власништво Вукотућа. Претреси су урађени на подручју Подгорице, Котора и Цетиња.

image
ЦБ Херцег Нови -фото: Ж.Б.

У овом случају, према незваничним информацијама, Специјалног државног тужилаштва предводи истрагу која се односи на то да ли је Которанин повезан са кривичним дјелима подстрекавање на убиство и стварање криминалне организације. Након извршених истражних радњи знаће се тачно дали је Вукотић званично осумњичен.

Јовица Вукотић осуђен је у Београду 2019. правоснажно на 15 мјесеци због фалсификованих исправа.

Вукотић је 8. фебруара прошле године из Србије изручен Црној Гори, која га је потраживала ради вођења кривичног поступка пред подгоричким Вишим судом због кривичних дјела тешко убиство у покушају и недозвољено држање оружја. Одмах након екстрадиције саслушан је у Вишем тужилаштву, затим код судије за истрагу, након чега је спроведен у спушки затвор. Оптужби је касније ослобођен, а такође и пуштен је потом на слободу.

image
Изручење Вукотића - фото: Жана Бојанић

Основно државно тужилаштво у Подгорици подигло је раније оптужницу против Вукотића због сумње да је утајио 22.800 еура пореза и доприноса као извршни директор и оснивач фирме ,,В2“. Одбрана је раније негирала навод еоптужнице и навела да ће доказати невиност, те да се све то ради како би му се одредио притвор.

Вукотић је, како се сумња, као извршни директор и оснивач В2 д. о. о. Подгорица, 1. априла 2014. поднио приједлог за покретање стечајног поступка у тој фирми, да би неколико дана након што је Привредни суд то прихватио, његов блиски сродник основао нову фирму „В2 – Мулти бренд“.  Из полиције су раније саопштили како је утврђено да је по основу куповине скупоцјене и фирмиране гардеробе за бутик, евидентирана улазна фактура за фирму „В2 – Мулти бренд“ издата од добављача „В2“ на износ од 142.800 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:28