Ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
15/08/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policija u Bijelom Polju pronašla predmete iz krađe u vrijednosti oko 10.000 eura

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti,,Sjever“ - Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tešku krađu na štetu obrazovne ustanove.

Naime, direktorica JU Osnovne škole,,9 maj“ Sutivan, Opština Bijelo Polje, je Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje prijavila, da je u noći između 10-og i 11-og avgusta 2024. godine, od strane nepoznatih lica izvršena provala u prostorije škole i da je tom prilikom otuđena veća količina tehničke opreme vrijednosti oko 10.000,00 eura.

- Postupajući po operativnim saznanjima, policijski službenici su, shodno naredbi suda, izvršili pretrese na više lokacija. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi K.D. (19) iz Bijelog Polja, pronađen je dio aparata koja su predmet izvršenja krivičnog djela. Preduzimajući dalje aktivnosti na lociranju preostalih predmeta, policijski službenici su nakon obavljenog razgovora i obavještenja od strane maloljetnog lica (14) iz Bijelog Polja, u jednom napuštenom objektu, pronašli veću količinu otuđenih predmeta: TV aparate, monitore, procesore za računar, i tastature, naveli su iz policije.

Kako dodaju, o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju po čijem će nalogu biti podnijete krivčne prijave protiv K.D. i pomenutog maloljetnog lica (14) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu Osnovne škole,,9 Maj“ u Sutivanu.

Osumnjičenom za krađu električnog trotineta određeno zadržavanje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 23:11