/ - FOTO. UPRAVA POLICIJE, TVITER POLICIJA
14/08/2024 u 13:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kolašin: Policija oduzela drva za ogrijev, sankcionisane dvije osobe

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti,,Sjever“ - Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, su u saradnji sa službenicima Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Područne jedinice u Kolašinu, sproveli zajedničku akciju kontrole prometa drvnih sortimenata na magistralnom putu Kolašin – Podgorica u mjestu Meještak i tom prilikom sankcionisali dva lica.

- Policijski službenici su kontrolisali M.M. iz Podgorice koji je upravljao teretnim motornim vozilom, na kojem je prevozio 4,41 m3 bukovog ogrijevnog drveta, i B.D. iz Podgorice, koji je upravljao teretnim motornim vozilom, na kojem je prevozio 3,70 m3 bukovog ogrijevnog drveta - dodaju iz policije.

Pomenuta lica u momentu kontrole nijesu posjedovala uredno izdatu otpremnicu ili drugi dokaz o porijeklu drvnih sortimenata, te su policijski službenici predmetnu količinu drvnih sortimenata privremeno oduzeli i predali službenicima Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, navode u saopštenju.

- Vozačima M.M. i B.D. su izdati prekršani  nalozi shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok su u toku dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja mjesta sječe, odnosno porijekla drvnih sortimenata - kazali su iz policije.

Regionalni centar bezbjednosti,,Sjever” će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama u cilju suzbijanja nelegalne sječe šuma, zaključuju u saopštenju.

U Ulcinju dvije prekršajne prijave u okviru akcije Prosjak

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 14:07