/ Фото: Архива Дана
29/05/2021 u 11:34 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција ухапсила два Македонца због сумње да су обили храм у Бару

Сумња се да су украли велику суму новца, круне за вјенчања, сребрне ланце...

Држављани Сјеверне Македоније Т.П. (40) и В.Г. (38) ухапшени су рано јутрос због сумње да су провалили у Храм Светог Јована Владимира у Бару у ноћи између 22. и 23. маја.

Из Управе полиције су саопштили да се сумња да су Македонци украли око 1.500 еура, већи број сребрних ланаца и привезака, двије круне за вјенчања, златно-сребрну панагију са натписом на полеђини и таблет.

image
Фото: Управа полиције

Утврђено је да су Т.П.и В.Г. након крађе отишли из изнајмљеног апартмана у Добрим Водама.

Такође, сумња се да су Т.П. и В.Г. 26. маја дошли у селу Јасен, у Црмници, гдје је Т.П. са прозора Цркве Свете Тројице узео кључ и из цркве украо око 200 долара и око 60 еура.

Припадници Центра безбједности Бар су претесом апартмана у којем су били смјештени пронашли украдене ствари и и оне ће бити враћене вјерским објектима.

Полиција је такође саопштила да је пронашла новац 15.000 еура, дио предмета украдених из храма у Бару и цркве, већу количина цигарета, мобилних телефона и лаптоп.

Kриминалистичка обрада упућује на сумњу да су ухапшени македонци имали намјеру да изврше данас још један имовински деликт на штету Манастира Острог.

Портал Дан писао је о крађи у храму у Бару, а ухапшени су тада обили врата од крипте храма, након чега су, ушавши у крипту, разбили још троје врата која воде у горњи дио храма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:05