specijalno tuzilastvo / - DAN
17/11/2021 u 13:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поменут и Ђукановић: СДТ формирао предмет поводом навода Тачија

Суд у Палерму истражује јесу ли Тачи и неколико италијанских држављана опрали више од 22 милиона еура

У Специјалном државном тужилаштву формиран је предмет поводом навода албанског нафног тајкуна Резарта Тачија и извиђај је у току, саопштено је Порталу РТЦГ.

Тачи је, поменуо црногорског предсједника Мила Ђукановића у контексту међународног прања новца и сумњивих исплата у вези са италијанским држављанима Франческом Зумомо и Фабриом Петручелијем.

 - Више информација и података није могуће саопштити ради заштите интереса кривичног поступка - наводи се у одговору које је Порталу Јавног сервиса послала специјална тужитељка Сања Јовићевић. 

Суд у Палерму истражује јесу ли Тачи и неколико италијанских држављана опрали више од 22 милиона еура.

 - Kада смо чули да се помиње албански бизнисмен, питали смо колеге из Италије да нам пошаљу пресуду суда у Палерму. Наравно, био сам фокусиран на Албанију будући да су Резарт Тачи и друге особе веома познати у Албанији. Помиње се и банка брата Мила Ђукановића и путовање од Тиране до Подгорице и назад. Ово је одлука суда, а ја и даље чекам читав документ о овом случају, јер се у њему помињу многе утицајне особе из Албаније, као и Црне Горе -  каже за ТВЦГ албански новинар Тими Самарџиу, који је први дошао до информација о овом случају.

Из Прве банке негирали су медијске наводе који, како кажу, наносе штету њеним акционарима.

Подсјетимо, Порталу Јавног сервиса до сад није стигао одговор из Kабинета предсједника Мила Ђукановића на питање да ли су италијански истражитељи контактирали њега или његове правне заступнике у вези са овим случајем.

Раније су из Kабинета реаговали на наводе албанских медија и поручили да је ријеч о, како наводе, континуитету лажи и обмана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:20