/ Фото: Дан
26/10/2021 u 19:04 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Породична трагедија у Петњици: Шесторо дјеце смјештено код стрица

Трагични случај дубоко опоменуо и потресао не само Бихор, него и читаву Црну Гору

Шесторо дјеце из петњичког села Дашча Ријека, чији су родитељи страдали прије неколико дана у породичној трагедији, збринуто је код стрица који живи у том мјесту.

Седмо повријеђено дијете се успјешно опоравља на одјељењу Опште болнице у Беранама, а то је у изјави за "Дан" потврдио и предсједник Општине Петњица Самир Аговић истичући да је овај трагични случај дубоко опоменуо и потресао не само Бихор, него и читаву Црну Гору.

– Трагедија која се десила у Дашчој Ријеци је потресла не само нашу општину, него и читави регион. Након смрти родитеља остала су незбринута малољетна дјеца која заслужују посебну пажњу надлежних институција и читавог друшта. Обавијештен сам да се повријеђена дјевојчица успјешно опоравља. Ми смо из локалне управе, онолико колико нам надлежности дозвољавају, предузели мјере да помогнемо тој дјеци која се тренутно налазе код стрица. Шта ће са њима даље бити, у овом моменту не могу да кажем, јер о свему томе, између осталог, треба да одлуче надлежне државне институције – казао је Аговић, додајући да је Општина Петњица и раније пружала помоћ породици у којој се десила породична трагедија.

image

Аговић

Фото: Срђан Бољевић
Комшије: Брак обиловао бројним свађама

Мјештани су након немилог догађаја у Дашчој Ријеци испричали да је брак страдалих супружника обиловао бројним свађама и неспоразумима, који су кулминирали породичном трагедијом незапамћеном у овом крају.

– Због учесталих неспоразума и свађа страдали супружници су се налазили пред разводом брака. Знамо да су и полиција и социјални радници били упозната са њиховим случајем. Међутим, шта су институције конкретно предузумале није нам познато. Знамо само да је ово велика трагедија не само за њихову породицу и дјецу, него и за читави крај – казале су комшије.

Страдали супружници су били оскудног имовног стања, због чега су годинама примали социјалну помоћ.

Из беранског Центра за социјални рад јуче су казали да су дјеца збринута, али да, због прописа које налаже закон, не могу да износе никакве појединости.

– Предузели смо све мјере из своје надлежности да дјеца буду збринута. Сходно важећем закону не можемо износити појединости које се тичу проблематике везане за ову породицу – навели су из беранског Центра за социјални рад.

У селу Дашча Ријека, удаљеном од Петњице око петнаестак киломенара, у ноћи између 21. и 22. октобра, А.Ш. је усмртио супругу Е.Ш. након чега је извршио самоубиство.

Он је те вечери тешке тјелесне повреде нанио и малољетној кћерки, која је хитно транспортована до беранске болнице гдје је задржана ради даљег лијечења.

Директор те установе Милорад Магделинић је казао "Дану" да се дјевојчица успјешно опоравља и да се налази ван животне опсаности.

– Пацијенткиња се успјешно опоравља. Стабилних је функција и ван животне је опасности. Према свим прогнозама, она би за неколико дана требало да буде отпуштена кући – изјавио је Магделинић, подсјећајући да је дјевојчица тупим предметом задобила тешке тјелесне повреде у дијелу главе и грудног коша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:41