Tunel do depoa Višeg suda FORENZIČARI PRIKUPLJAJU TRAGOVE/ - VLADA / - TUNEL DO DEPOA VIšEG SUDA FORENZIČARI PRIKUPLJAJU TRAGOVE/ - VLADA
09/09/2024 u 10:15 h
Željka Bojanić, Marija PalibrkŽeljka Bojanić, Marija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podignuta optužnica za slučaj "Tunel": Optužbi oslobođen jedino Piperović

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je oputžnicu u slučaju "Tunel" - obijanje i krađa dokaza iz depoa Višeg suda, saznaje portal Dan od više izvora.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni su svi osim Ivice Piperovića.   

Istragom su ranije obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović,  Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić.

Slučaj "Tunel": Eriću ukinut pritvor, njegov DNK nije u dokazima

Saopštenje tužilaštva:Podignuta optužnica zbog obijanja depoa Višeg suda u Podgorici

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je pred  Osnovnim sudom u Podgorici optužnicu protiv šest lica (V. M., M. M., D. J., V.E., P. M., N. M.), zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje  u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa, protiv jednog lica (K. B.) zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelima teška krađa u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprave i  protiv jednog lica (M. V.)  zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Protiv jednog lica (I.P.) donijeta je naredba o obustavi istrage zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

Prilikom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici protivpravno je  oduzeto i prisvojeno jedanaest mobilnih telefona, kao i devetnaest komada vatrenog oružja, od čega jedanaest komada vatrenog oružja iz pravosnažno okončanih predmeta, dok su preostalih osam  komada vatrenog oružja iz predmeta koji su i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici.

Takođe, oduzeta je i prisvojena manja količina opojnih droga marihuana, heroin i kokain, iz tri pravosnažno okončana predmeta i dva predmeta koja su u i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici"

Podsjećamo, prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Ovo su osumnjičeni za kopanje tunela do suda

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Iskaz Katarine Baćović: Prerušena iznajmljivala stan i slikala podrum, iz medija saznala za tunel i depo

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:24