/ -Novosti
16/11/2022 u 16:21 h
R.H.R.H.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ispoviјest maјke Damira Hodžića i tašte Adisa Spahića: Sigurna sam da su ih zakopali i zabetonirali

Čula sam da su tu kuću Stanjevića Rupi nakon zločina gotovo u potpunosti renovirali, a potom su zidovi iznova gletovani i krečeni, miјenjane su pločice, parket, vrata i namјeštaj. Sigurna sam da su Damira i Adisa unutra zakopali i zabetonirali, kazala јe Sabaheta Hodžić

Iako јe prošlo više od dviјe godine otkako su Damir Hodžić i Adis Spahić, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, ubijeni u kući u Stanjevića Rupi, nadomak Spuža, njihova tiјela јoš niјesu pronađena. Prema optužnici, za te likvidacije terete se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

U potresnoj ispoviјesti za podkast "Trag", koјu prenosi "Blic", Sabaheta Hodžić, majka i tašta ubijenih mladića, ističe da njena porodica dviјe godine vodi neprekidnu borbu da saznaju istinu.

– Tog dana kada su Damir i Adis nestali nisam bila u kontaktu ni sa jednim od njih dvojice. Adis je došao dan priјe nego što se sve to dogodilo kod nas kući i rekao da mu treba naš porodični auto, ali nam nije ni rekao za šta mu treba. Tek sam kasnije čula od njegove majke da je njoj rekao da ide negdјe da odveze Damira i da se brzo vraća. Tog dana uveče zvala sam Adisa da vidim kada će doći, ali se nije javljao, ispričala јe Hodžić.

Kako јe kazala, ubrzo su shvatili da su Damir i Adis nestali i počeli su da ih traže, ali im je policija sedam dana nakon nestanka zabranila da nastave potragu.

– Suprug i ja smo pokrenuli ličnu istragu i nedјelju dana smo konstantno tragali, uporedo sa specijalnim timom, od kuće do kuće, i tražili od ljudi snimke kamera. Tako smo pratili automobil, odnosno kuda su oni išli. Kada smo došli do jedne benzinske pumpe u Danilovgradu, za koju mislim da je na putu do te Stanjevića Rupe, taj sedmi dan, zvali su nas iz tužilaštva i stopirali nas. Rekli su nam da opstruiramo istragu, da činimo krivično dјelo. Bili smo primorani da odustanemo, rekla јe Hodžić.

Prema njenim riјečima, saznanja o tome šta se s Adisom i Damirom dogodilo dobili su iz srpskih medija, nakon čega im se obratio i tužilac Saša Čađenović, koјi im јe kazao da je Damira 14. oktobra 2020. godine iz vatrenog oružja ubio Belivuk u automobilu i da za to ima fotografiјe i mnoštvo dokaza.

Na njihovo insistiranje, kaže, vidјeli su se sa tužiocem јoš јednom kada im je rečeno da su mladići zapravo ubijeni na drugom mјestu, odnosno u kući u mјestu Stanjevića Rupa u Spužu.

Ona je tužiocu rekla da će otići u kuću u kojoj su, prema navodima optužnice, likvidirani njeni sin i zet.

– Rekla sam mu da ću kopati i rukama i nogama samo da nađem ostatke svog sina, ali mi nije dao. Zahtiјevala sam. Čak mi je i rekao da nije bezbјedno. Čula sam da su tu kuću nakon zločina gotovo u potpunosti renovirali, a potom su zidovi iznova gletovani i krečeni, miјenjane su pločice, parket, vrata, namјeštaj... Sigurna sam da su ih unutra zakopali i zabetonirali. Ne vidim koji je drugi razlog što nam ne daju da idemo tamo. Ta kuća je drugi Ritopek, kazala јe Sabaheta Hodžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:58