Виши суд у Подгорици / - Петровић
11/10/2023 u 13:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica povodom svirepog ubistva Vujovića u mjestu Šteke

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića zbog svirepog ubistva Vidaka Vujovića, potvrđeno je za portal Dan iz Višeg suda.

Podajećamo, Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića zbog ubistva Vidaka Vujovića

Kako je navedeno optužnicom, oni su 31. marta u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vidaka Vujovića.

Prema navodima tužilatva, oni su ga namamili u nenaseljeni dio naselja Šteke, a Vojvodić je u pravcu oštećenog ispalio najmanje četiri metka.

Tužilaštvo je utvrdilo a je okrivljeni Đikanović bio na licu mjesta.

- Zajedno sa okrivljenim Đikanovićem polio benzinom i zapalio beživotno tijelo oštećenog Vujović Vidaka, da bi potom zajedno napustili lice mjesta - navodi su optužnice.

Vojvodić se tereti da je učinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka I u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Ubistvo Vujovića- Advokat: Dokaze sačinili policajci koji su optuženi za torturu

Đikanović se tereti za krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi se u optužnici.

U obrazloženju optužnice se navodi da su Vojvodić Dražen i Dikanović Novica iskoristili svoje zakonsko pravo, te nijesu iznosili svoju odbranu i branili su se ćutanjem.

Iz policije su ranije rekli da su pretresom prostorija koje koristi Đikanović pronađene i oduzete lovačka puška i municija.

- Pretragom terena, u blizini kuće N.Đ, pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V.V - navodi se u ranijem saopštenju policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:18