Sudovi / - DAN
18/07/2024 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potvrđena oslobađajuću presudu za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića

Apelacioni sud Crne Gore saopštio je da je potvrđena presuda kojom je optuženi Aleksandar Konatar oslobođen da je izvršio krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo žalilo se na presudu kojom je Aleksandar Konatar u ponovljenom sudskom postupku oslobođen optužbe da je 30. juna 2011. godine, prilikom pljačke automat-kluba Lutrije Crne Gore na Cetinju, ubio košarkaša Ljuba Jovanovića, potvrdila je za "Dan" Lepa Medenica, portparol i tužilac podgoričkog VDT-a.

- Apelacioni sud Crne Gore je donio presudu dana 21.06.2024.godine kojom je odbio kao neosnovane žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pok. Ljuba Jovanovića, i potvrdio presudu Višeg suda Podgorici K.br.162/21 od 15.12.2023 godine. Time je postala pravnosnažna presuda kojom je optuženi Aleksandar Konatar oslobođen od optužbe da je izvršio krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo, jer nije dokazano da je izvršio krivična djela za koja je optužen - navode iz Apelacionog suda.

Tužilaštvo se žalilo na oslobađaјuću presudu za ubistvo košarkaša Ljuba Јovanovića

Dodaju da je Više državno tužilaštvo i punomoćnici porodice pok. Ljuba Jovanovića izjavili su žalbe protiv navedene presude, sa predlogom da se optuženi Konatar oglasi krivim i osudi po zakonu za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

- Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je prvostepeni sud potpuno utvrdio činjenično stanje, da je pravilno cijenio rezultate vještačenja po vještaku za digitalne dokaze, rezultate antropološkog vještačenja i doveo ih u vezu sa iskazima saslušanih svjedoka i izveo pravilan zaključak da nije dokazano da je maskirano lice sa snimka sa nadzorne kamere kazina „Lutrije Crne Gore“, optuženi Konatar Aleksandar, pa samim tim da nije dokazano da je izvršio krivična djela koja su mu optužnicom stavljena na teret - zaključuju u saopštenju.

Navedena presuda Apelacionog suda Crne Gore sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici Apelacionog suda.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 14:30