Привођење Меденице / LAZAR RUZIC
20/04/2022 u 09:15 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПОЗНАТА ИМЕНА: Ево ко је све ухапшен у акцији "Меденица"

Приjавом jе, како незванично сазнајемо, обухваћено и неколико особа коjе се одраниjе налазе на издржавању казне затвора, као и Петар Милутиновић

У акцији црногорске полиције током претходна два дана ухапшено је више лица у неколико градова због учешћа у активностима криминалне групе којој је, како се сумња, припадао и Милош Меденица (35), син бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице. Први међу њима ухапшен је Милорад Меденица, полицаjац и некадашњи члан обезбjеђења бивше предсjеднице Врховног суда, коме су лисице на руке стављене исте ноћи када је и његова бивша шефица приведена на саслушање у Специјално тужилаштво због сумње да је извршила кривична дјела стварање криминалне организације и противзаконит утицај.

Хапшења су извршена у Подгорици, Никшићу, Будви и Колашину. У наставку акциjе припадници Сектора за борбу против криминала током ноћи и jутра слободе су лишили и шпедитерку Ивану Ковачевић, док је у Никшићу, у истоj акциjи, ухапшен Лука Бакоч, а приjавом jе обухваћено и неколико особа коjе се одраниjе налазе на издржавању казне затвора. Ковачевић и Бакочу jе након саслушања одређено задржавање до 72 сата.Након тога, према незваничним сазнањима, услиједило је и хапшење Василиjа Вање Петровића, сина Данила Петровића, власника грађевинске компаниjе Циjевна комерц.

Незванично сазнајемо да је у склопу исте акције на подручју Будве ухапшен и Петар Милутиновић, који је одраније познат истражним органима због оптужби за шверц цигарета вриjедних 1,4 милиона еура.

Извор близак полицији потврдио нам је да су сви ухапшени повезани са криминалним пословима које је обављао полицајац Дарко Лаловић (35), који је у притвору од 15. децембра прошле године, али и син бивше предсједнице Врховног суда, којој је у међувремену одређено тужилачко задржавање.

Према истим информациjама, докази о њиховом учешћу у кривичним дjелима такође су достављени путем међународне правне помоћи.

Из Управе полициjе и Специjалног државног тужилаштва (СДТ) ни јуче се нијесу оглашавали поводом акциjе у коjоj су ухапшени Весна Меденица и наjмање пет особа, међу коjима има и полицаjаца.

По налогу Специjалног државног тужилаштва полициjа jе синоћ претресла кућу Весне Меденице и стан њеног сина Милоша. У истоj акциjи претресене су и куће осталих осумњичених чланова криминалне групе.

Извор из истраге казао jе да ће се хапшења наставити и да јучерашњом акциjом ниjе стављена тачка на истрагу коjа jе почела хапшењем бивше предсjеднице Врховног суда.

Истовремено, полициjа трага за неколико особа са првобитног списка дванаесточлане криминалне групе коjу jе, наводно, формирао Милош Медница.

Подсjећамо, портал Либертас jе недавно обjавио и да се Меденичин син Милош, судећи по подацима коjе jе Еуропол доставио црногорскоj полициjи и тужилаштву, бавио криjумчарењем цигарета и трговином дроге.

У пресретнутим разговорима коjе jе црногорским органима доставио Еуропол, он је Лаловићу казао да jе са његовим незаконитим пословима упозната и његова маjка Весна Меденица и да од ње може очекивати заштиту.

Бивши државни секретар у Министарству правде, људских и мањинских права Борис Марић оциjенио jе да jе хапшење Весне Меденице догађаj од изузетног значаjа за црногорско друштво због чињенице да су институциjе система покренуле поступак против некад челне особе правосудног система Црне Горе.

Он сматра да jе очигледно да у институциjама има професионалаца коjи су са међународним организациjама изградили добар однос.

– Еуропол и друге међународне организациjе нису доставиле сервиран случаj. Доставили су одређене сегменте коjи су истражним органима помогли да склопе слику. Тек ћемо видjети шта слиjеди и да ли ће ово хапшење имати домино ефекат. Ниjе велика таjна да истражни органи у задњих годину и по дана раде на десетинама случаjева коjи су у тужилаштву и да jе тамо било одређених опструкциjа. Видjећемо на коjи начин ће се оjачати тужилаштво. Треба да похвалимо кораке главног специjалног тужиоца Владимира Нововића, коjи jе кренуо у борбу коjа ниjе нимало лака, коjа jе изазовна и ризична. Требаће му оjачавање тима, специјалног полициjског и тужилачког, али и конекциjе са Управом полициjе – казао је Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:54