/ HAPŠENJE NIKOLE IVOVIĆA
28/12/2023 u 16:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pravna agonija: Ubistvo Šarovića već dva mjeseca bez završnih riječi pred sudom

Redakcija portala Dan je 6. decembra poslala Višem sudu pitanja povodom ove situacije, međutim ni do danas nismo dobili dogovore

U sudskom postupku povodom ubistva Stefana Šarovića ni u periodu od dva mjeseca sud nije uspio da obezbjedi uslove da se održe završne riječi. Tako od 9. oktobra ročišta za to su odlagana, a naredno za završne riječi zakazano je za 22. januar 2024.

Dušan Šilj i Nikola Ivović su optuženi u ovom postupku, a njima sudi sudija Milena Matović. Ročišta su odlagana najčešće na zahtjev advokata iz redova odbrane i optuženih.

Ubistvo Šarovića: Šilj i Ivović pušteni na slobodu

Redakcija portala Dan je 6. decembra poslala Višem sudu pitanja povodom ove situacije, međutim ni do danas nismo dobili dogovore. 

Porodica Šarović: Viši sud nemoćan, advokati skinuli lisice optuženima za ubistvo Stefana Šarovića

Podsjećamo, optuženima  Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću ukinut je pritvor i oni su napustili istražni zatvor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž.

I jedan i drugi se u krivičnom postpku sumnjiče da su izvršili krivično djelo teško ubistvo na štetu pokojnog Stefana Šarovića brane sa slobode. 

(VIDEO) Skoro tri godine bez presude: Optuženi za ubistvo Šarovića "na korak" od ukidanja pritvora

Samo jedna od okolnosti zbog kojeg  u ovom postupku Viši sud nije održao ročište za završne riječi, nakon kojih ide presuda, je i taj što je optuženi Šilj  odlučio da nakon skoro tri godine promjeni advokata. I to je i učinio na dan kada je u Višem sudu zakazana završna riječ 9. oktobra. Zbog toga je završna riječ odložena za 16. oktobar. Međutim, ročište je i toga dana odloženo, jer Lekić nije primio poziv suda.

Pravna agonija se nastavlja dalje, kada je optuženi Šilj na ročištu od  23. oktobra zatražio izuzeće predsjednice sudskoig vijeća, sudije Milene Matović. 

Odlaganje se nastavlja, ovaj put optuženi Ivović na suđenju 24. oktobra otkazuje punomoć advokatu Danilu Mićoviću. Zatim je sledeće suđenje održano, ali je kratko tarjalo jer je saopšeno da je porodica Ivovića angažovala advokaticu Aleksandru Rogošić.

Prema navodima optužnice, Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem, na podmukao način ubio Šarovića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. - Nakon zajedničkog boravka sa S.Š. u ugostiteljskom objektu „K.“ iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. Š.D. i I.N. su upravljali motociklom,,A.“, dok se za njima, po nagovoru optuženih, kretao S. Š. motociklom marke „Y.“, kojim je upravljao Dj.P. Kada su došli na raskrsnicu jadranske magistrale sa lokalnim putem, Š.D. je po dogovoru pošao sa I.N., zajedno sa S. Š., kojeg su prethodno na prevaran način namamili, a potom su se uputili ka kompleksu,,Akacija”- piše u optužnici.

U optužnici je navedeneo da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa, iz prethodno pripremljenog oružja – pištolja NN marke, cal. 7,65 mm i cal. 7,62 mm u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom „A.“, uputili lokalnim putem i pobjegli. Nikola Ivović, uhapšen je u julu na Palama u Republici Srpskoj, a Crnoj Gori je izručen 7. avgusta.

Ivović je osumnjičen da je 6. juna 2019. godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa Dušanom Šiljom upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način ubio Stefana Šarovića. Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile,,Akacija” u Đenovićima. U njega je tada ispaljeno šest projektila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 15:30