Ilustracija / UNSPLASH
19/07/2024 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pravnosnažna presuda od dvije godine zatvora za krivično djelo obljuba sa djetetom

Apelacioni sud Crne Gore saopštio je da je postala pravnosnažna presuda kojom je optuženi M.Đ. oglašen krivim zbog produženog krivičnog djela obljuba sa djetetom.

- Nakon sjednice vijeća dana 18.06.2024.godine, Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu branioca optuženog M.Đ. iz Danilovgrada i potvrdio presudu Višeg suda Podgorici K.br.34/21 od 26.12.2023.godine. Na taj način postala je pravnosnažna presuda kojom je optuženi M.Đ. oglašen krivim zbog produženog krivičnog djela obljuba sa djetetom i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 24.10.2020.godine do 15.01.2021.godine - navode u saopštenju.

Dodaju da protiv navedene presude žalbu je izjavio samo branilac optuženog. U žalbi je predložio da se prvostepena presuda ukine i predmet vrati tom sudu na ponovno odlučivanje ili da se optuženi oslobodi od optužbe.

- Odlučujući o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je prvostepeni sud pravilno i potpuno iz odbrane optuženog i iskaza svjedoka-oštećene, utvrdio činjenice o vremenu, mjestu i načinu izvršenja radnji krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret i da je pravilno postupio kada je odbio dokazni predlog odbrane za neposrednim saslušanjem oštećene na glavnom pretresu, na osnovu odredbe člana 93 stav 1 Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, nalaza i mišljenja stručne službe Vrhovnog državnog tužilaštva, kao i izjašnjenje socijalne radnice, cijeneći da za to ne postoje opravdani razlozi - stav je Apelacionog suda.

Dodaju  da Više državno tužilaštvo nije podnijelo žalbu protiv prvostepene odluke.

- Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, to prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 00:34