Шуковић / Фото: Иван Петровић Ипе
29/04/2022 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предраг Шуковић начелник Специјалног полицијског одјељења

Бивши шеф криминалистичке полиције својевремено је оптужио Душка Марковића и Веселина Вељовића да су учествовали у шверцу цигарета

Виши полицијски инспектор прве класе Предраг Шуковић нови је начелник Специјалног полицијског одјељења, саопштено је из Управе полиције. 

Подсјетимо, Шуковић познат је као бивши шеф криминалистичке полиције. У жижу јавности доспио је када је пуцано на њега у центру Подгорице. 

Шуковић је својевремено оптужио бившег премијера Душка Марковића и бившег директора полиције Веселина Вељовића да имају везе са шверцом цигарета и нелегалним пословањем мојковачке фабрике цигарета.

Документацију о томе доставио је и Специјалном тужилаштву.

Марковић је тада демантовао оптужбе и затражио од Тужилаштва и полиције да испитају Шуковићеве тврдње.

Прије четири године, Шуковић је почео да обавља послове у граничној полицији. 

Из Управе полиције саопштили су такође да је планирано повећање укупног броја систематизованих радних мјеста у Специјалном полицијском одјељењу на 50.

- Такође, у односу на све службенике распоређене у Специјалном полицијском одјељењу биће спроведене безбједносне провјере сходно одредбама Закона о тајности података, а након доношења одговарајућих подзаконских аката, и полиграфско тестирање, провјера опште здравствене и посебне физичке и психичке способности, као и провјере постојања безбједносних сметњи за даљи рад, сходно Закону о унутрашњим пословима- пише у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:34