/ - FOTO: DETECTIVEINFO
11/12/2021 u 16:58 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

У једној од порука се наводи: "Сад кад их макну треба их побит све". У списима предмета у које је портал Дан имао увид налази се још пресретнуте комуникације за коју СДТ тврди да је дио дјеловања Стефана Ђукића и других осумњичених...

Стефан (Мандић) Ђукић, према наводима СДТ-а и списима предметна из истраге, из украјинског затвора планирао  је да подмити високе функционере нове Владе како би био ослобођен за тешка кривичпна дјела. Он је, према наводима  из списа предмета истраге у која је портал Дан имао увид, планирао и да преко неких функцонера  нове Владе изврши утицај и да дође до смјене Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и Специјалног тужиоца Саше Чађеновића. Међутим, за сада како је познато, Ђукић није успио у тој намјери.

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

(ВИДЕО) СДТ: Ђукић планирао да "ошега и заливади" Чађеновића и Катнића, а суткињи да "поломи" кости

Подсјећамо, Ђукић је један од оптужени за тешко убиство Баранина Јована Клисића, рањавање Велизара Градашевића које се догодило у Црној Гори и покушај убиства Радоја Звицера које се догодило у Украјини. 

На мети тужиоци, судија и полиција

Поред ове велике истраге против Ђукићеве групе, црногорска полиција ухапсила је шесточлану криминалну групу са којом се такође повезује он, 13. августа, огранак шкаљарског клана, за који се сумња да је припремао ликвидације високих полицијских функционера и специјалног државног тужиоца. Према незваничним информацијама, ухапшени су припадници шкаљарског клана а полиција провјерава да ли су они припремали више ликвидација међу којима и наводно ликвидацију Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића. Наводно су мете били и бивши помоћник директора полиције Зоран Лазовић његовог сина Петар Лазивић службеника Агенције за националну безбједност.Они су наводно мјесецима пратила кретање суткиње специјалног одјељења Биљане Ускоковић због предмета у којем је управо Стефан Ђукић провоптужен за убиство Јована Клисића.

- Осумњичени Стефан Ђукић као организатор криминалне организације од осумњиченог Зорана Перовића тражио, а што је исти прихватио, да ступи у контакт са тадашњим генералним секретаром Владе Црне Горе Милоњић Божом те да користи своја познанства и стварни или претпостављени утицај према Милоњић Божу, а имајући у виду њихово раније познанство, од истог затражи да као један од највиших службеника извршне власти, утиче да се убрза поступак пред законодавним органима државе Црне Горе и пред другим органима државе Црне Горе, како би се Специјално државно тужилаштво расформирало и да се Главни специјални тужилац Миливоје Катнић и Специјални тужилац Саша Чађеновић разрјеше тужилачких функција, јер су исти поступали у предмету против организоване криминалне групе Стефана Ђукића и поднијели оптужнице за кривично дјело тешко убиство извршено на организован начин и друга кривична дјела...- наводи се у документу истраге у који је портал Дан имао увид.

image
- OTVORI GALERIJU SLIKA/- ЂУКИЋ ВОЂА ГРУПЕ КОЈА ЈЕ ПЛАНИРАЛА ЛИКВИДАЦИЈУ ЧАЂЕНОВИЋА И КАТНИЋА

Како се даље прецизира у поменутом документу из истраге у којем су наводи СДТ-а а са којим је упознат Виши суд, Ђукић је упутио поруку преко криптоване апликације „Sky ECC “ за сада неидентификованом припаднику криминалне организације садржине: “па нема везе углавниом неће до краја суђења остати Чађеновић је ли тако“, а затим и поруку: “веле да је способна та будала, да се добро сналази у судници“.

- Те након тога дана 30.9.2020. истом лицу упућује поруку: „ а Чађеновића ће маћи сто посто јел те“. У истом периоду доставља и поруку садржине „дал да га стиснемо мало ако ће га маћи, није ни он луд да се замјера кад зна да остаје без заштите државе“. Затим шаље и поруку:“ А зна добро да смо му кивни“- прецизирано је у списима истраге коју води СДТ.

Ђукић је затим, како се сумња и наводи у документу, током децембра 2020. године у договору са другим организатором криминалне организације окривљеним Тузовић Емилом договарао бјекство из затвора у Украјини јер како сам каже „био Мандић са Чађеновићем“ а затим „ рекао Чађеновић после пресуде ође идем доље“.

(ФОТО) Истрага против Ђукића и групе: За смјену Катнића и Чађеновића извршној власти планирали дати милион еура

- Да би након тога навео“ морамо полако бјекство, направимо ли грешку одосмо у ИТТ не извади нас бог од тамо“, затим „ па да јер једна грешка бићемо  у ИТТ“- наводи се у списима из истраге у којима је презентована комуникација која се одвијала наводно преко апликације „СКY“.

СДТ је закључило да је Ђукић „као главну препреку за своје ослобађање за кривична дјела која је извршио у Црној Гори, означио Главног специјалног тужиоца Милвоја Катнића, специјалног тужиоца Сашу Чађеновића и Специјално тужилаштво“.

Ђукић је, према наводима СДТ-а, у циљу остварења криминалног плана ослобађања у кривичним поступцима који се воде пред правосудним органима у Црној Гори окривљеном Бољевић Душану саопштавао да ће „у преговарање око давања мита и незаконитог утицаја на политичке структуре у Црној Гори ангажовати окривљеног Перовић Зорана“.

(ВИДЕО) Детаљи истраге: Ево како је украјинска полиција помогла шкаљарцима у нападу на Звицера

-...тако што је истом у децембру 2020. послао поруку садржине: „ево га Божо секретар Владе“,“писао му одма Зоки“... Након тога у следећој поруци појашњава „ ево милион ми дају Барани да ме ослободе доље“, те наводи „има сада наде, Божо је на позицију добру“, а затим „а ђе моће се то завршит јер Божо је упознат са предметом“- наводи се у документу  у који је портал Дан имао увид.

Атентат на Радоја Звицера

Према наводима истражних органа Украјинхе, Ђукић и Тузовић су означени као особе које су директно пуцале у Звицер, испаливши више од дедсет хитаца. Осумњичени су  у притвору од краја пролећа 2020. године након што су их специјалне службе притвориле у Одеси док су бјежале са мјеста  злочина.  Подсјећамо, Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви

Према подацима истраге, Ђукић је 7.12.2020. комуницирао са окривљеним Перовић Зораном наводећи у текстуалној поруци да треба „упријет док је нова влада да се спасим доље, питај га сјутра оће ли маћ Чађеновића и Катнића“.

(ВИДЕО) Атентатори на Звицера пред судом-оптужница враћена на дораду: Руком покрили камеру, тражили да их новинари не сликају

- Те је од окривљеног Перовић Зорана тражио да Милоњић Божу преда криптовани телефон како би могао да комуницира и изврши утицај на друге државне органе ради смјене Катнића и Чађеновића. Ђукић је планирао да се Милоњићу да више криптованих телефона како би комунциирао са другим представницима Владе - прецизира се у наводима истраге.

У једној од порука се наводи: "Сад кад их макну треба их побит све".

У списима предмета у које је портал Дан имао увид налази се још пресретнуте комуникације за коју СДТ тврди да је дио дјеловања Стефана Ђукића  и других осумњичених...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:47