Ilustracija / - UPRAVA POLICIJE
16/09/2024 u 15:36 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pretres na Cetinju: Policija tragala za "škaljarcem"

Cetinjska policija, u saradnji sa Posebnom jedinicom policije (PJP), sprovela je u subotu pretres u cilju potrage za Bobanom Sjekloćom.

Sjekloća je, prema evidenciji policije, pripadnik cetinjskog ogranka "škaljarskog klana".

Od ranije je u policiji zaveden kao operativno interesantno lice.

Obuhvaćen optužnicom za ubistvo Gazivode:

Sjekloća je obuhvaćen  i sudskim postupkom povodom ubistva Andrije Gazivode.

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara 2020. godine, a kao saizvršioci ubistva označeni su Filip Ivanović i Velibor Stanišić, dok su Nikola Martinović i Boban Sjekloća optuženi za pomaganje. 

Škaljarci preko “SKY” planirali da vrbuju službenike policije: “Inspektorka iz Kotora” i “drug iz ANB-a"

Stanišić je, kako se navodi u optužnici SDT-a, krajem 2019. godine od N.N. osobe nabavio pištolj nepoznate marke, kalibra 9 milimetara, i dao ga Filipu Ivanoviću.

– Ivanović je nekoliko mjeseci sa N.N. pripadnikom kriminalne organizacije sa nadimkom "Karlito" vježbao gađanje u metu, dok su Martinović i Sjekloća u danima koji su prethodili ubistvu Gazivode pratili njegovo kretanje i o svemu obavještavali ostale pripadnike grupe koji su trebali da odrede vrijeme i mjesto likvidacije – piše u optužnom aktu.

(FOTO) Škaljarci sa Cetinja pali zbog "SKY": Crtali skice za ubistva - "bitno da odere sve, biće čašćen dodatno"

Uhapšen dok su pratili Tamaru Zvicer?

U februaru 2021.  policija Republike Srpske objavila je da su sprovedene aktivnosti na osnovu kojih su uhapšeni državljani Crne Gore.  

Tada su, kako je objavio Avaz.ba, uhapšeni crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća na Jahorini.

Mediji su o ovome izvještavali navodeći da postoji sumnja da je Tamara Zvicer, žena Radoja Zvicera, praćena od strane ovoh lica kako bi izvršili napad na nju i muža joj.

(FOTO) Skice za planirana ubistva kavčana: “Sve se kida, ista su to djeca, nećemo pogriješiti”

Međutim u zvaničnom saopštenju policije Republike Srpske nema tih navoda.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su uhapsili crnogorske državljane zbog sumje da se se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Srajevo izvršeni su pretresi navedenih osoba i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su isti bili smješteni - saopšteno je tada iz MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 15:38