/ ИЛУСТРАЦИЈА: УП ТВИТЕР
13/12/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријава против директорице због преваре: Причињена штета 57.000 еура

Полиција је поднијела кривичну пријаву против привредног друштва „Terasa Santana Limited“ са сједиштем у Великој Британији, као и против Т.А.Т.С. (22), директорице

Полиција је у Бару поднијела кривичну пријаву против привредног друштва „Terasa Santana Limited“ са сједиштем у Великој Британији, као и против Т.А.Т.С. (22), директорице овог друштва због сумње да су починили кривично дјело превара.

- Полиција је поступила по пријави извршног директора једног правног лица против непознатих лица која су службенике филијале једне банке у Бару довели у заблуду да изврше трансакцију ино плаћања са жиро рачуна власништва правног лица, на инострани жиро рачун у Великој Британији, а по претходним инструкцијама добијених са емаил адресе која се разликује од оригиналне емаил адресе предметног правног лица. Сматрајући да се ради о њиховом кориснику, службеници ове банке извршили су тражену трансакцију, при чему је предметном правном лицу причињена материјална штета у новчаном износу од 57.000 еура- наводе из полиције.

Сумња се да су одговорно лице у привредном друштву Т.А.Т.С. и привредно друштво „Terasa Santana Limited“ починили кривично дјело које им се ставља на терет.

-Гдје је одговорно лице у намјери да за то правно лице оствари имовинску корист креирајући лажну емаил адресу службенике банке довело у заблуду да изврше трансакцију ино плаћања на жиро рачун у Великој Британији у новчаном износу од 57.000 еура и на тај начин прибавили себи противправну имовинску корист на штету правног лица из Бара- истакли су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:26