ilustracija, ZIKS / - DAN
24/06/2021 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријетио жени па добио 15 дана затвора

Како се наводи, окривљени, оштећена и овлашћени представник управе полиције, су се одрекли права на жалбу, те је рјешење постало правоснажно даном изрицања

Окривљеном Ђ.Н. (38) из Херцег Новог, изречена је затворска казна у трајању од 15 дана, због почињеног прекршаја прописаног Законом о заштити од насиља у породици, извршеног на штету супруге Ђ.Д, казао је замјеник предсједнице суда и судија у Будви портпарол Марко Ђукановић.

-Наиме окривљени је дана 22.06.2021.године у поподневним часовима у телефонском разговору своју супругу вријеђао, а затим јој и упутио ријечи пријетње што је оштећена пријавила УП ЦБ Херцег Нови- наводи се у саопштењу.

Како је саопштено из суда за прекршаје у Будви, након што се дежурни тужилац у ОДТ Херцег Нови, изјаснио да у радњама окривљеног нема елемената кривичног дјела, за које се гони по службеној дужности, окривљени је од стране службеника УП ЦБ Херцег Нови ухапшен и дана 23.06.2021.године у јутарњим часовима приведен у Суд за прекршаје у Будви Одјељење у Херцег Новом, како би му се судило у хитном поступку.

-Након што је пред судом признао одговорност за извршени прекршај, дежурни судија Андрија Војводић му је за почињени прекшај изрекао казну затвора у трајању од 15 дана, а окривљеном су изречене и заштитне мјере забрана узнемираваја и ухођења оштећене у трајању од 6 мјесеци, као и заштитна мјера забрана приближавања оштећеној у трајању од 3 мјесеца- стоји у саопштењу.

Како се наводи, окривљени, оштећена и овлашћени представник управе полиције,  су се одрекли права на жалбу, те је рјешење постало правоснажно даном изрицања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:19